Grootschalig onderhoud kruispunt Prinses Beatrixlaan - Generaal Spoorlaan

datum 11 mei 2010

Op maandag 17 mei start de gemeente Rijswijk een grootschalig onderhoudsproject op en rond de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Generaal Spoorlaan. Hoewel de werk-zaamheden circa een maand duren, blijft de periode waarin daadwerkelijk wegen worden afgesloten beperkt tot het weekend van vrijdagavond 11 juni tot maandagochtend 14 juni 2010.

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden is er voor het verkeer op het kruispunt Prinses Beatrixlaan/Generaal Spoorlaan -buiten de spits- regelmatig maar één rijstrook beschikbaar. De andere rijstrook is afgesloten voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden. Denk hierbij aan het herstraten van voet- en fietspaden en het aanbrengen van een nieuwe lijn van trottoirbanden. Ook wordt een nieuw riool voor de afvoer van hemelwater aangelegd onder een aantal fietspaden. De werkzaamheden die tijdens de weekendafsluiting plaatsvinden bestaan uit het opnieuw aanbrengen van een fundering onder het wegdek. Op deze fundering wordt een nieuwe asfaltverharding aangebracht. Tevens wordt in de Generaal Spoorlaan ter hoogte van de Minister van den Tempellaan een wegversmalling aangebracht om het veilig oversteken voor voetgangers bij het Zorg- en Verpleeghuis Steenvoorde te bevorderen.

Weekendafsluiting
In het weekend van vrijdagavond 11 juni vanaf 19.00 uur tot maandagochtend 14 juni, 6.00 uur wordt de kruising vrijwel volledig afgesloten voor het autoverkeer. Alleen het verkeer op de Prinses Beatrixlaan in de richting van Den Haag kan het kruispunt passeren. Het doorgaand verkeer dat vanuit Den Haag over de Prinses Beatrixlaan naar Rijswijk wil rijden, wordt in Den Haag bij het Erasmusplein omgeleid via de Erasmusweg, Loevesteinlaan, Schaapweg, Sir W. Churchilllaan naar de Prinses Beatrixlaan. Bestemmingsverkeer vanuit Den Haag kan over de Prinses Beatrixlaan doorrijden tot aan de kruising met de Van Vredenburchweg. Vanaf dit punt is de Prinses Beatrixlaan in de richting van Rijswijk afgesloten. Verkeer op de Generaal Spoorlaan in de richting van de Schaapweg wordt ter hoogte van de Huis te Landelaan omgeleid richting de Sir W. Churchilllaan en Schaapweg.Tijdens de weekend afsluiting is ook de rijbaan van de Generaal Spoorlaan vanaf de Schaapweg in de richting van winkelcentrum In de Bogaard afgesloten. Bestemmingsverkeer voor de Presidentenbuurt en de Ministerbuurt blijft mogelijk via respectievelijk de John F. Kennedylaan en de Minister Aalberselaan. Verkeer vanuit de Ministerbuurt, Presidentenbuurt en vanaf Zorg- en Verpleeghuis Steenvoorde kan over de Generaal Spoorlaan wel richting de Schaapweg rijden. Speciaal voor de bereikbaarheid van Zorg- en Verpleeghuis Steenvoorde wordt met borden een aparte omleidingsroute aangegeven via Prinses Beatrixlaan, Prinses Irenelaan en Minister van den Tempellaan.

Na de weekendafsluiting is de aannemer nog één tot twee weken bezig met afrondende werkzaamheden op en rond het kruispunt.

Openbaar vervoer
Buslijn 23 rijdt gedurende de weekendafsluiting een andere route. Voor nadere informatie kijk op de website van de HTM: www.htm.net.