Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

NOS Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending:
'Grote 6' in conclaaf met 'kleine 75'

HILVERSUM, 11 maart 2010 - Het antwoord op de vraag of de dochter van Jan Peter Balkenende hoopt dat hij na de verkiezingen minister-president blijft, wordt zaterdag 5 juni gegeven tijdens de NOS Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending. De lijsttrekkers van de zes grootste politieke partijen - Jan Peter Balkenende (CDA), Job Cohen (PvdA), Femke Halsema (Groen Links), Emile Roemer (SP), Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) - worden tijdens dit speciale programma door 75 kinderen aan de tand gevoeld over politieke én persoonlijke zaken. Deze 'grote zes' gaan in het kader van de aankomende Tweede Kamer-verkiezingen ook met de aanwezige kinderen in gesprek over actuele onderwerpen en thema's die de kiezers van de toekomst raken en bezighouden.

De derde editie van de NOS Jeugdjournaal Verkiezingsuitzending, die zaterdag 5 juni van 19.00 tot 19.50 uur op Nederland 3 wordt uitgezonden, staat onder leiding van de NOS Jeugdjournaal-presentatoren Rozemarijn Moggré en Milouska Meulens. Het debat is eveneens te volgen via Politiek 24 op nos.nl.

In aanloop naar de uitzending gaat verslaggever Tamara Seur - vanaf 17 mei - met de bus van het NOS Jeugdjournaal het land in. De wensen en ideeën van kinderen die tijdens deze 'tournee' worden verzameld, komen tijdens het programma op 5 juni aan de orde.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)