Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Madurodam, 12 mei 2010

Erica Terpstra opent 'Pluk in Madurodam'

Op maandag 17 mei om 17.00 uur verricht Erica Terpstra de officiële opening van de expositie Pluk in Madurodam samen met Piebe Koster, de 17-jarige burgemeester van de miniatuurstad. Erica Terpstra vertolkte de rol van burgemeester in de verfilming van het boek Pluk van de Petteflet.

De expositie is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations, de Erven Annie M.G. Schmidt en Uitgeverij Querido. Het concept is gerealiseerd door cultureel collectief De Nieuwe Collectie.

De wereld van Pluk

De expositie is een belevenis voor jong en oud. In de grote expositiehal kunnen kinderen zelf meemaken wat Pluk beleeft en kennismaken met de verhalen en illustraties uit Pluk van de Petteflet en Pluk redt de dieren. Zo kunnen ze spelen in de Torteltuin, op bezoek gaan in Pluks Torenkamer en meevaren met de veerpont van de heen- en weerwolf. Een speciale documentatiewand besteedt aandacht aan de historie van het boek Pluk van de Petteflet en de samenwerking tussen auteur en illustrator. Daarnaast zijn er bijna veertig originele tekeningen te zien van Fiep Westendorp.

Pluk van de Petteflet

Het verhaal over Pluk, een van de bekendste creaties van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp, verscheen in 1968 voor het eerst als feuilleton in de Margriet. Het kwam in 1971 uit in boekvorm als Pluk van de Petteflet. De avonturen van Pluk in zijn kraanwagen, Mevrouw Helderder, Aagje, de Stampertjes en alle andere vrienden van de Petteflet en de Torteltuin zijn inmiddels in vele talen vertaald en werden in 2003 ook met succes verfilmd. Sinds 1971 zijn er meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht van Pluk van de Petteflet.

Openingstijden Pluk in Madurodam

De expositie is open voor publiek van 19 mei tot en met 5 september 2010, dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen ¤ 14,50, 65+ ¤ 13,50, kinderen 3-11 jaar ¤r ¤ 10,50 en kinderen 0-2 jaar gratis. Voor een bezoek aan de expositie wordt geen extra toeslag op de toegang van Madurodam berekend.


---

Noot voor de redactie (