Persbericht

Specsavers ondersteunt sales met Progress Software ~ opticien kiest Progress® FUSE(TM) voor open source-ondersteuning Messaging Backbone ~

Rotterdam, 17 mei 2010 - Progress Software Corporation, een leverancier van enterprise software die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, heeft een driejarig contract getekend met Specsavers, een snelgroeiende groep van opticiens in Nederland met internationaal meer dan 1300 winkels. Het contract omvat advies en ondersteuning voor de Progress® FUSE(TM) open source-applicaties. De samenwerking bezorgt Specsavers softwarestabiliteit die nodig is om een optimaal serviceniveau te blijven bieden aan de bestaande winkels en de verdere groeiplannen te ondersteunen.

Progress Software biedt de benodigde ontwikkeltools, ondersteuning en expertise voor de verdere optimalisatie van de open source-gebaseerde Messaging Backbone-oplossing van Specsavers. Het team van Progress Software zal de honderd interne ontwikkelaars van Specsavers in het Verenigd Koninkrijk ondersteunen. Zij levert de software voor de veertienhonderd winkels van de keten. Daarnaast biedt Progress Software toegang aan de belangrijkste ontwikkelaars binnen de open source-community die werken aan de ontwikkeling van de oplossing die Specsavers gebruikt.

Specsavers' Messaging Backbone zorgt ervoor dat de verschillende winkels en het hoofdkantoor sales-informatie in real-time kunnen delen. De informatie wordt uitgewisseld tussen drie centrale locaties en de kassa's in alle winkels in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nederland, Spanje en de Scandinavische landen.

John Lister, CIO bij Specsavers, zegt: "Omdat we voor onze retailprocessen werken met open source-software, zochten we een partner die zowel de dynamische bedrijfsomgeving waarin we werken begrijpt als onze aanpak om geavanceerde open software-oplossingen in te zetten voor ondersteuning op business-niveau. Progress kan dit alles leveren binnen zeer strikte SLA's. Dit is voor ons een zeer belangrijke factor gezien onze ambitieuze groeiplannen."

Paul Broekhoven, manager van de FUSE EMEA-afdeling bij Progress Software, zegt: "Specsavers koos voor FUSE om een flexibele open source-oplossing te kunnen ontwikkelen. Door onze expertise kan Specsavers vertrouwen op een volledig onderhouden, efficiënte oplossing zonder risico's. FUSE kan draaien in de constant veranderende retail-omgeving waarin Specsavers actief is. Bovendien is de oplossing schaalbaar waardoor de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf volledig worden ondersteund."