Ingezonden persbericht


Colt introduceert Smart Office: de 'one-stop shop' voor kleine en middelgrote organisaties die op zoek zijn naar connectiviteit en IT managed services

Met Smart Office biedt Colt professioneel internet en een volledige reeks flexibele modulaire services waarmee aan alle eisen van de hedendaagse zakelijke netwerkomgeving wordt voldaan

Amsterdam, 17 mei 2010 - Colt, één van de marktleiders op het gebied van zakelijke communicatie en IT managed services, lanceert vandaag het nieuwe Smart Office voor kleine en middelgrote organisaties. Deze geïntegreerde oplossing biedt een breed scala aan connectiviteits oplossingen en managed services die kunnen worden aangeschaft via een eenvoudig 'one-stop shop' proces. Dankzij Smart Office hoeven bedrijven zich niet langer een weg te banen door complexe communicatiepakketten, zoals in het verleden soms het geval was.

De Smart Office-pakketten van Colt omvatten een reeks toegepaste services die voldoen aan de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen, zoals internetconnectiviteit, spraakconnectiviteit*, omvangrijke firewall voorzieningen en e-mailbeveiliging, volledig geïntegreerde messaging, ontwikkeling en hosting van websites, en back-ups van pc's voor de bescherming van waardevolle bedrijfsgegevens. Met deze nieuwe pakketten, die speciaal zijn ontwikkeld voor kleine en middelgrote ondernemingen, kan Colt haar positie als hét toonaangevende Information Delivery Platform van Europa handhaven.

Arjan van de Klashorst, Director Midsize Business Division: "De marktsituatie is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd en Nederlandse organisaties proberen de efficiency, besparingen en prestaties van hun ICT-investeringen te vergroten. Voor de meeste ondernemingen wordt internettoegang steeds belangrijker omdat essentiële tools, zoals messaging, hiervan afhankelijk zijn. Bedrijven hebben supersnelle, betrouwbare en professionele connectiviteit nodig om hun productiviteit op peil te houden en niet achter te raken op de concurrentie."

Dankzij Smart Office kunnen ondernemingen eenvoudig kiezen uit een reeks vooraf geconfigureerde en ontworpen pakketten, ontwikkeld met de eisen van specifieke bedrijven in gedachten, of uit de afzonderlijke producten van het Smart Office-aanbod:


· Professioneel internet


· Geavanceerde spraak- en VoIP-services


· Zakelijke messaging


· E-mailbeveiliging


· Firewalloplossingen


· Automatische back-ups van pc's

Richard Blaustein, Managing Director Midsize Business Division van Colt: "Elk bedrijf is uniek en heeft te maken met zijn eigen uitdagingen en knelpunten. En elk bedrijf heeft ambities en kansen die het wil verwezenlijken. Veel leveranciers bieden pakketten aan die niet op flexibele wijze kunnen worden aangepast aan hun behoeften, of die services bevatten die ze simpelweg niet nodig hebben. Smart Office is ontwikkeld om dit risico te verkleinen en bedrijven te helpen het juiste product te kiezen dat aansluit op hun individuele behoeften."

De Smart Office-pakketten zijn per direct verkrijgbaar in heel Europa.


* Spraak connectiviteit via TDM of VoIP


- einde -

Over Colt
Colt is hét information delivery platform van Europa dat, klanten in staat stelt hun cruciale bedrijfsgegevens te delen, te verwerken en op te slaan. Colt is gespecialiseerd in het leveren van geïntegreerde netwerk en IT managed services aan grote organisaties, de middenzakelijke markt en wholesale klanten. Colt beschikt over een 25.000 km lang netwerk in 13 landen inclusief Metropolitan Area Networks in 34 grote Europese steden met directe glasvezelverbindingen naar 16.000 gebouwen en 19 Colt-datacenters.

Colt staat genoteerd op de London Stock Exchange (COLT). Meer informatie over Colt en haar diensten kunt u vinden op www.colt.net.