Ingezonden persbericht


Persbericht, 17 mei 2010

Prins van Oranje en Prinses Máxima bezoeken vandaag het Dutch Culture Centre in Shanghai

Speciale uitvoering van 'Happy Birthday' voor jarige Máxima in Dutch Culture Centre in Shanghai

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden bezochten vandaag het Dutch Culture Centre in Shanghai. Het Dutch Culture Centre is een officieel onderdeel van de Wereld Expo, waar met exposities en voorstellingen zes maanden lang Nederlandse en Chinese cultuur wordt gebracht.

Het Koninklijk Paar werd getrakteerd op een improvisatie van het Nederlands Dans Theater in samenwerking met het Internationale Liszt Concours. NDT- danseres Wun Sze Chan en Liszt Concours- winnaar Yindi Sun, die momenteel voor hun DCC voorstelling Move:ment in het Dutch Culture Centre repeteren, voerden vandaag speciaal voor de verjaardag van Prinses Máxima een geïmproviseerde, vrije interpretatie op van 'Happy Birthday'.

Het Dutch Culture Centre was zeer vereerd de eerste locatie te zijn die het Koninklijk Paar tijdens hun bezoek naar de Wereld Expo mocht verwelkomen. Vergezeld van Martijn Sanders, directeur van het Dutch Culture Centre, bezocht het Paar ook de huidige expositie in het Dutch Culture Centre, 'Double Infinity' van het Van Abbe Museum en Arthus Asia. Ook bezochten ze een workshop van de fashion designer Alexander van Slobbe, die sinds gisteren in het DCC exposeert.

In het Dutch Culture Centre, een officieel onderdeel van de Wereld Expo, worden in totaal zeven grote tentoonstellingen georganiseerd, op het gebied van beeldende kunst, fotografie, mode, vormgeving, architectuur en stedelijke planologie. 'Double Infinity' is de derde. Behalve tentoonstellingen vinden er ook optredens en voorstellingen plaats, van onder andere Ralph van Raat, Monokino, Amsterdam Sinfonietta, Emio Greco, Lavinia Meijer, Nieuw Ensemble en Toneelgroep De Appel. Het culturele programma werd samengesteld door Martijn Sanders. Belangrijk criterium is het inzetten op een duurzame samenwerking tussen de Nederlandse en Chinese cultuurprofessionals.

Het volledige programma van het Dutch Culture Centre is te vinden op www.2010dcc.com.


---

Noot voor de redactie -