Media alert

17 mei, 2010

Mini-PC populair alternatief voor standaard computer ~ Kleine computer zeer geschikt voor toepassing op locatie ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, merkt dat er een steeds grotere vraag is naar mini-PC's. De kleine computers worden vaker als alternatief gebruikt voor de standaard PC dankzij de voordelen van de kleine computers. HPS Industrial zet een aantal voordelen op een rij:

Compact
De mini-PC's zijn erg compact waardoor ze eenvoudig te plaatsen zijn op plekken waar weinig ruimte beschikbaar is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voertuigen of tegen een wand.

Laag stroomverbruik
Door de toepassing van low-power-processoren zoals de Intel Atom zijn de mini-PC's erg energiezuinig. Door het lage stroomverbruik wordt de mini-PC minder warm dan een standaard computer, waardoor er minder koeling nodig is. Dit heeft tevens een positief effect op de energierekening.

Volwaardige functionaliteit
Ondanks de geringe afmetingen kan een mini-PC alles wat een standaard PC ook kan. Een gemiddelde mini-PC is uitgerust met aansluitingen voor één of twee beeldschermen, een netwerkaansluiting, meerdere USB-poorten en draadloos ethernet.

Eenvoudig te bevestigen
De meeste industriële mini-PC's worden geleverd met montagebeugels, zodat er eenvoudig een wallmount-PC van kan worden gemaakt. Het is ook mogelijk om de mini-PC te leveren met montagebeugels voor VESA-montage. Hiermee kan de PC achterop een monitor bevestigd worden.

Geruisloos
In de meeste gevallen is het metalen chassis onderdeel van het passieve koelsysteem, zodat de PC geen ventilator nodig heeft. Dit maakt dat de mini-PC goed is bestand tegen stof omdat er geen stof wordt aangezogen. Hierdoor is de computer ook geruisloos.

"Er zijn veel verschillende toepassingen waarbij mini-PC's worden ingezet", aldus Taco Scheper, general manager van HPS Industrial. "Zo zijn de computers bijvoorbeeld zeer geschikt als machinebesturing, barcode scanstation, home entertainment PC, demonstratiecomputer op een beursstand, toegangscontrole of als computer aan boord van een boot. Dit maakt de mini-PC eenvoudig in gebruik voor organisaties die veel op locatie werken. HPS Industrial maakt onderscheid tussen minicomputers voor kantoor, industrie en multimedia."

(324 woorden)