Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Kopenhagen, 17 Mei 2010

Nederlandse IT-leveranciers gratis kantoorfaciliteiten aangeboden in Denemarken

Wanneer je een ambitieuze Nederlandse IT leverancier bent, dan heeft Kopenhagen een nauwelijks af te slaan aanbod. Tijdens de Scandinavische ICT-businesesdag in Amsterdam, biedt de officiële vertegenwoordiging van de Deense hoofdstad Nederlandse ICT-ondernemers die hun vleugels willen uitslaan naar Scandinavië een speciaal opstartpakket aan. In het pakket zijn zaken begrepen die varieren van gratis kantoorruimte, bedrijfsregistratie en juridisch diensten tot boekhouding, bedrijfsadministratie en marktinghulp.

Voor ICT leveranciers is de Scandinavische markt qua omvang en groei zeker interessant. Met name IT-security, virtualisatie, mobility, managed services, nieuwe media en Cloud Computing, maken in Scandinavië een sterke groei door. "Tezamen bedraagt de marktomvang van de regionale Scandinavische IT market ongeveer 50 miljard Euro en is daarmee iets groter dan die van de Benelux" zegt Marcel Warmerdam, een ervaren ICT-onderzoeker en Research Fellow bij Henry Corporation. "Ondanks de financiële crisis blijft de Scandinavische markt groeien. Voor bedrijven die buitenlandse expansie zoeken, biedt deze markt uitstekende kansen" Voor ICT-leveranciers die de sprong naar Scandinavië willen maken, is Kopenhagen een ideale uitvalsbasis. Door de uiterst flexibele en dynamische arbeidsmarkt is het voor nieuwkomers eenvoudig om snel hoog opgeleide en ervaren krachten te werven. Het aanbod van de stad Kopenhagen is om buitenlandse ICT-leveranciers vanaf dag één lokale professionele ondersteuning te bieden en de kosten en risico's van het opzetten van een lokale vestiging te minimaliseren.

"Van welk gezichtspunt je het ook bekijkt ­ zakelijk, cultureel, technologisch, politiek of financieel ­ wij denken dat Kopenhagen een ideaal startpunt vormt voor Nederlandse bedrijven die de Scandinavische markt op willen gaan. Tijdens onze netwerk middag in Amsterdam willen wij graag kennismaken met Nederlandse ICT leveranciers die plannen hebben de Scandinavische, en in het bijzonder de Deense markt te betreden" zegt Esper Gregersen, project manager bij Copenhagen Capacity.

De Scandinavische netwerk- en businessbijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 8 juni vanaf 15:30 uur in het Auditorium van het FD in Amsterdam. Het is gratis toegankelijk voor Nederlanse ICT leveranciers. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met de IT netwerk organisatie First Life (www.firstlife-net.nl). Voor informatie en registratie: www.copcap.com/content/us/our_services/international_events/nordic_ict_business_event




Ingezonden persbericht