Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

HARRY HEUTS LAAT ALLERMOOISTE POPFOTO'S ZIEN IN LIMBURGS MUSEUM

Fotojournalist Harry Heuts van Mediagroep Limburg (de uitgever van de Limburgse dagbladen) heeft al een kwart eeuw één bloedpassie: popfotografie Al die jaren staat hij vooraan, vaak in de speciale zone tussen podium en publiek, soms ook tussen de fans en wanneer alles meezit op het podium zelf. Hij heeft aanstormend talent en veteranen, lokale helden en wereldsterren voor zijn lens gehad. Vorig jaar verscheen het monumentale fotoboek 'Popfotografie', waarin Heuts terugblikt op zijn tropenjaren als popfotograaf. Zijn uitgave is een odyssee langs festivals als Pinkpop, North Sea Jazz, Rock Werchter. Pukkelpop, Bospop en Zomerparkfeest Maar Heuts was ook bij concerten van grootheden als David Bowie, Metallica, Tina Turner, Red Hot Chili Peppers en Ray Charles.

Momenten van intimiteit en expressiviteit wisselen elkaar prachtig af in het boek. Misschien is moment nog te ruim, want het gaat in de fotografie natuurlijk om het breukdeel van een seconde. Prachtig komt dat tot uitdrukking in het hoofdstuk 'De Sprong', waarin opnames samengebracht zijn van fenomenale sprongen op het podium. De artiesten tarten de zwaartekracht en zweven door de lucht. Een energie-explosie die verschrikkelijk moeilijk te fotograferen is. Heuts is als fotograaf echter de grootmeester van de podiumsprong.

Bladerend door het boek herbeleef je de concerten waar jezelf bij was. Je hoort de muziek weer en voelt opnieuw de adrenaline stromen. Popmuziek is dynamiek, energie, sfeer, licht, zweet, emotie, extravagantie of ingetogenheid. Harry Heuts heeft al die elementen gevangen. Een selectie van zijn allermooiste foto's is tot en met 18 juli aanstaande te zien in de presentatie 'Popfotografie Harry Heuts'. Voor meer info en speciale activiteiten zie: www.limburgsmuseum.nl.

Limburgs Museum
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
open dinsdag tot en met zondag 11-17 uur
gesloten op maandagen en op Koninginnedag




Ingezonden persbericht