Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

17 mei 2010, Utrecht

------

Banen weg bij vestigingen Alphen a/d Rijn, Arnhem, Zwolle, Deventer en Hengelo

Ruim tweehonderd ontslagen bij Cofely

Bij technisch dienstverlener Cofely verdwijnen dit jaar meer dan tweehonderd banen. De ontslagen vallen bij vestigingen in Alphen a/d Rijn, Arnhem, Zwolle, Deventer en Hengelo. De werknemers van de betreffende vestigingen zijn hierover zojuist geïnformeerd, tijdens personeelsbijeenkomsten in Bunnik en Apeldoorn.

Bij regiobedrijf Cofely Oost (met vestigingen in Arnhem, Zwolle, Deventer en Hengelo) verdwijnen de meeste banen: 120 van de in totaal 440. Maar ook Cofely Services, landelijk werkend vanuit Alphen a/d Rijn, wordt zwaar getroffen. Daar gaat een op de drie banen verloren (90 van de in totaal 280).

"De schrik zit er goed in", reageert onderhandelaar Klazina Tulner van CNV Vakmensen. "Het was bekend dat een aantal regio's het zwaar heeft, onder andere vanwege de crisis. Maar dat er nu zoveel arbeidsplaatsen vervallen, komt wel als een grote schok."

Met ongeveer 7.600 werknemers is Cofely een van de grootste technische dienstverleners van Nederland. CNV-onderhandelaar Tulner overlegt de komende tijd met Cofely over de noodzaak en de omvang van de reorganisatie. En natuurlijk over een sociaal plan. Tulner wil in ieder geval dat er goede afspraken komen om de gevolgen voor de werknemers zo goed mogelijk op te vangen.


- - -