RTL Group

Roos wint finale 'Project Catwalk'

Roos liet haar concurrenten Shari en Amel ver achter zich in de finale van het RTL 5-programma 'Project Catwalk' en werd uitgeroepen tot winnares. De spannende ontknoping vond maandag 17 mei plaats in de Kerk De Duif in Amsterdam, waar de drie finalisten hun eigen ontworpen zesdelige collectie showden voor een groot publiek. Het winnen van dit tweede seizoen van 'Project Catwalk' ging voor Roos niet zonder slag of stoot. De jury, bestaande uit ontwerper Daryl van Wouw, fashion director van het internationale modetijdschrift 'Marie Claire' Simone Dernee, presentatrice Renate Verbaan en gastjurylid Marlies Dekkers vingen een gerucht op dat Roos haar collectie niet alleen zou hebben gemaakt. Maar dit bleek na een uitvoerige ondervraging van de jury niet waar te zijn. Roos sprak wel de waarheid en ging naar huis met 15.000 euro, een modespread in de 'Marie Claire', een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week en vertegenwoordiging door het bureau Spice PR.

Roos:Ik wist niet wat me overkwam. Door de beschuldigingen was ik bang dat ik zeker zou verliezen. Maar ik ben ontzettend blij dat de jury mij de meest talentvolle ontwerper vindt. Ik hoop dat ik door het winnen van Project Catwalk 2010 nog serieuzer en grootser aan het werk kan!

De finale van Project Catwalk is bekeken door ruim vijfhonderdduizend kijkers.
Website: rtl.nl/projectcatwalk

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Donate Vonk, Communicatie RTL Nederland via tel. 035-6718878 of via donate.vonk@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.rtl.nl/pers bezoeken.