Politie Zaanstreek-waterland

Verdachte mishandeling krantenbezorgster aangehouden

Purmerend, 18-05-2010 o De politie heeft woensdag 12 mei een 20-jarige Purmerender aangehouden die ervan wordt verdacht een 46-jarige krantenbezorgster van de Telegraaf te hebben mishandeld.

Op zaterdagochtend 01 mei loopt de vrouw haar gebruikelijke krantenwijk in de Graanstraat in Purmerend. Rond 05.00 uur wordt zij zonder duidelijke aanleiding aangevallen door een tot dan toe onbekende man. Hij slaat en schopt haar meerdere malen tegen het hoofd en lichaam. De vrouw die doodsbang was schreeuwde om hulp. Omwonenden hoorden haar hulpkreet en schoten te hulp. De dader vluchtte weg in de richting van de Grotehuysweg. De vrouw is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat zij een zware hersenschudding en diverse kneuzingen had opgelopen.

Omdat de 46-jarige vrouw de dader goed had gezien heeft de politie samen met haar een compositietekening gemaakt en verspreid. Een politieagent herkende de verdachte waarna hij kon worden aangehouden. Op het politiebureau is een zogeheten spiegelconfrontatie gehouden.De krantenbezorgerster herkende de verdachte waarna hij is voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Haarlem. De 20-jarige Purmerender is in bewaring gesteld en zit vast in een huis van bewaring. De verdachte zal in de loop van deze week worden verhoord.