Gemeente Coevorden

naar alle nieuwe kiezers

Burgemeester Bert Bouwmeester stuurt brieven naar alle nieuwe kiezers

dinsdag 18 mei 2010

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden stuurt op 19 mei 2010 brieven naar alle nieuwe kiezers in de gemeente. Op 9 juni 2010 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Door brieven te sturen naar inwoners die voor het eerst mogen stemmen, hoopt de burgemeester de stemgerechtigden te stimuleren om gebruik te maken van het stemrecht.

In de brief wordt uitleg gegeven over het stemrecht en waar kiezers aan moeten denken als ze gaan stemmen. De nieuwe kiezers worden gewezen op de websites www.uheefthetvoorhetzeggen.nl en
www.coevorden.nl/verkiezingen waarop meer informatie staat over de verkiezingen.

Stempassen
De stempassen worden op 19 mei 2010 per post bezorgd onder alle kiezers in de gemeente Coevorden. Mensen die geen stempas hebben ontvangen of de stempas kwijt zijn geraakt, kunnen tot dinsdag 8 juni 2010, 12.00 uur, een vervangende stempas bij het loket Burgerzaken in het gemeentehuis aanvragen. Daarbij dienen ze een legitimatiebewijs mee te nemen. Zonder stempas en legitimatiebewijs kan er niet worden gestemd op 9 juni. Het legitimatiebewijs mag op de dag van de verkiezingen maximaal vijf jaar zijn verlopen.