Gemeente Eijsden

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding 13 mei 2010

Op 13 mei 2010 reikte de burgemeester van Eijsden, mevrouw M.H.E. Pelzer een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) uit aan de heer J.H.J. (Jo) Debeij (59 jaar). De uitreiking vond plaats tijdens de receptie b.g.v. het 75-jarig jubileum van Voetbalvereniging Eijsden (VV Eijsden) in de feestlocatie in het sportpark Ir. Mirland aan de Ir. Rocourstraat 13B te Eijsden.

De heer Debeij is sedert 1967 actief als vrijwilliger, in diverse functies, bij Voetbalvereniging Eijsden. Zijn bijdragen lagen en liggen voor het grootste deel op het gebied van jeugdvoetbal. Hij was hoofdjeugdleider en voorzitter van 1967 -1984 en vervolgens secretaris tot 2004. Nadat in 2004 een andere vrijwilliger het stokje van hem overnam als secretaris werd hij adviseur van de jeugdafdeling Dankzij zijn inzet op het gebied van jeugdvoetbal wordt indirect ook een essentiële bijdrage geleverd aan de sportieve ontplooiingsmogelijkheden van de lokale jeugd.
Jo Debeij is echt een begrip bij VV Eijsden!

Tevens is betrokkene elke eerste zaterdag van de maand in touw om tesamen met een aantal vrijwilligers oud papier op te halen voor het Missiecomité Eijsden.

Ook in de gemeentelijke politiek is de gedecoreerde geen onbekende. In 1994 werd hij tot lid van de gemeenteraad van Eijsden gekozen en tot op de dag van vandaag vervult hij deze functie met verve. Als fractievoorzitter van de PvdA toont hij een groot verantwoordelijkheidsgevoel, zowel jegens de partij als jegens de gemeente