Gemeente Terneuzen

Schuttershofcomplex geopend

Zaterdag 15 mei is het Schuttershofcomplex in Terneuzen feestelijk geopend.

De opening werd verzorgd door de Commissaris van de Koningin Karla Peijs en wethouder Frank van Hulle van de gemeente Terneuzen. Naast een toespraak verzorgden zij de openingshandeling. Ook Timo Bergsma van Ultimo Vastgoed sprak. Ultimo Vastgoed zorgde ervoor dat de winkels hier kwamen.

Frank van Hulle noemde in zijn toespraak onder andere het feit dat het Schuttershofcomplex een enorme opwaardering is voor het gebied. Het Schuttershof is een gebouw waar winkelruimte en appartementen in zijn voorzien en een groot parkeerterrein. Dit zorgt voor een totaal andere beleving bij wie Terneuzen binnen komt. Het complex is een aanzet tot de herstructurering van het gebied Axelsedam. Wethouder van Hulle noemde ook de Kop van de Noordstraat in zijn toespraak. Bij doorgang van dit project zou de aanblik van Terneuzen nog verder ten goede veranderen. Drie jaar na de sloop is er een imposant gebouw verrezen wat past bij de uitstraling van Terneuzen.

Ook Commissaris van de Koningin Karla Peijs was vol lof over het Schuttershofcomplex. Zoals ze het treffend omschreef: wat is er bijzonder aan een winkelcomplex? Iedere Zeeuwse gemeente heeft er een of meer en vaak verschilt het winkelaanbod niet zoveel. Maar misschien is het juist hier in deze gemeente, op deze tijd en op deze plaats, wel bijzonder. Mevrouw Peijs complimenteerde de gemeente Terneuzen met de gepleegde investeringen en de moed die nodig is om ook in tijden van economische crisis te investeren. Ze noemde het complex een voorbeeld van een sterk en regionaal bedrijf dat zorgt voor wat leven. Voor de mogelijkheid om prettig te wonen, te werken en te recreëren.

Op de foto hieronder ziet u de openingshandeling, uitgevoerd door mevrouw Karla Peijs en wethouder Frank van Hulle.

openingschuttershofcomplex_