VVD


VVD trapt landelijke campagne af

dinsdag 18 mei 2010 , door VVD
Lees voor

Mark Rutte: "Hypotheekrenteaftrek staat bij ons als een huis"

De VVD is vandaag in Den Bosch voor de start van de officiële landelijke campagne. Mark Rutte zal tijdens deze campagnedag in het bijzonder aandacht vragen voor het behoud van de hypotheekrenteaftrek. Samen met zijn campagneteam deelt hij in het centrum van Den Bosch spaarpothuisjes uit met de tekst: "Hypotheekaftrek staat bij ons als een huis".

De VVD is duidelijk over de hypotheekrenteaftrek: die blijft bij de liberale partij zoals die is. Mark Rutte brengt die boodschap vandaag over op alle huizenbezitters in Nederland. Mark Rutte: "U bent bij het kopen van uw huis een langjarige financiële verplichting aangegaan. Daar moet de politiek zorgvuldig mee omgaan."

Het is een misvatting dat alleen mensen met een grote beurs worden getroffen door het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek. Het overgrote deel van de huishoudens die hypotheekrenteaftrek ontvangen, heeft een gemiddeld of een beneden modaal inkomen. Een huishouden met een modaal inkomen kan er maar liefst 300 euro per maand op achteruit gaan, als de hypotheekrenteaftrek verdwijnt. Dat blijkt uit de berekeningen van het Centraal Plan Bureau (CPB). Volgens de VVD is dit onverteerbaar. Het tussentijds veranderen van de spelregels brengt mensen in grote financiële problemen en schaadt onze economie. Afschaffing van deze aftrek heeft negatieve effecten op de woningmarkt en op de werkgelegenheid.