Ingezonden persbericht


Persbericht:
30ste editie London International Wine Fair groter dan voorheen

Volgende maand wordt van 18 tot en met 20 mei de 30ste editie van de London International Wine Fair georganiseerd. Opvallend is dat de beurs dit jaar opmerkelijke groei laat zien bij zowel internationale landen paviljoens als aan de zijde van de Britse importeurs. De organisatoren profiteren verder ook van het toegenomen vloeroppervlak van ExCel, dat vorig jaar werd aangelegd en waardoor LIWF en Distil weer in een beurshal terecht kunnen.

Europese groei
De groei van de beurs is vooral toe te schrijven aan de deelnemende Europese wijnlanden. Zo zijn het landen als Hongarije, Oostenrijk, Georgië en Duitsland die hun standoppervlakte aanmerkelijk vergroten. Koploper is echter Kroatië, dat voor de tweede maal aan de beurs deelneemt, en zijn standruimte vrijwel verdrievoudigd heeft.

Frankrijk: grootste beursdeelnemer
Circa 25% van het beursoppervlakte wordt echter ingenomen door traditionele wijnlanden als Frankrijk, Spanje en Italië, wiens standoppervlakten eveneens toenemen. Frankrijk is wederom de grootste deelnemer en doet mee met een indrukwekkend aantal wijnproducenten en veel speciale proeverijen. Spanje volgt als nummer 2 en neemt deel met grote regionale deelnemers als Rioja en Rioja Alavesa. Verder zullen er ook verschillende nieuwe regio's uit Italië exposeren op de beurs. Dat de groei tot slot niet alleen uit de oude wijnwereld komt, bewijzen Chili, Argentinië en Brazilië wiens paviljoens groter zijn dan vorig jaar.

Inschrijven
Wijnprofessionals die de beurs willen bezoeken, kunnen zich inschrijven voor de beurs via de volgende weblink: http://www.exporeg.co.uk/visit/sites/brintex/winefair/10/vis/reg.asp . De toegang tot de LIWF is gratis en uitsluitend toegankelijk voor professionals. Daarnaast ontvangt iedere bezoeker bij binnenkomst een gratis catalogus.

Gegevens LIWF

Data: 18- 20 Mei 2010
Openingstijden: 18 en 19 mei: 9.30 uur - 18.00 uur , 20 mei: 9.30 uur - 17.00 uur Locatie: ExCeL London, Victoria Docks, London E16 1XL Website: www.londonwinefair.com

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht