Gemeente Delft

Kindergemeenteraad 18 mei

Kindergemeenteraad in Delftse stadhuis

Op dinsdag 18 mei organiseert de gemeente Delft en projectbureau Poptahof in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek de Kindergemeenteraad. Leerlingen van basisschool de Omnibus uit de Poptahof gaan zich een middag lang bezig houden met lokale politiek. Zij doen dit door concrete plannen te bedenken die aansluiten op de ontwikkelingen in de Poptahof. De gemeente Delft en projectbureau Poptahof hebben voor de uitvoering van het beste plan een bedrag van ¤ 2500,- ter beschikkinng gesteld.

Doel en werkwijze
Het doel van het project De Kindergemeenteraad is kinderen meer bekend te maken met politieke besluitvorming door ze zelf hiermee aan de slag te laten gaan. Tijdens de werkdag op het stadhuis zullen de leerlingen gesprekken voeren met gemeenteraadsleden die iets vertellen over hun werk en hun standpunten. Deze ontmoetingen dragen ertoe bij dat de leerlingen hun projectvoorstellen goed kunnen onderbouwen.

's Avonds zullen de leerlingen in de Kindergemeenteraadsvergadering discussiëren en stemmen over de besteding van het bedrag. Het project dat wordt aangenomen wordt door de gemeente uitgevoerd. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

De werkdag duurt van 12.00 tot 18.30 uur. De Kindergemeenteraadsvergadering wordt vanaf 17.00 uur gehouden in het stadhuis op de Markt en wordt voorgezeten door burgemeester Bas Verkerk. Belangstellenden zijn van harte welkom op de publieke tribune om de spannende discussie te volgen die zal leiden tot het beste project.

Wat is het IPP?
Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt politieke en maatschappelijke participatie te bevorderen. Zie ook www.publiek-politiek.nl.

Noot voor de redactie (