Gemeente Dinkelland


PERSBERICHT

Datum: 18 mei 2010
Betreft: Jaarrekening 2009


Het college van B&W heeft ingestemd met de jaarrekening 2009 en stelt de gemeenteraad voor deze vast te stellen. Het college legt over ieder begrotingsjaar verantwoording af aan de gemeenteraad en aan de inwoners over het gevoerde bestuur.

Verantwoordelijk wethouder Alfons Steggink: "Dinkelland is al jaren financieel heel stabiel en ook dit jaar sluit de jaarrekening weer positief met een resultaat van E 47.000,-. Dat is natuurlijk goed nieuws, en dat de jaarrekening over 2009 nu al klaar ligt is ook heel erg goed. Maar waar ik het meest trots op ben, is dat we ieder jaar minder geld overhouden. Dit betekent niet dat we minder zuinig zijn! Het betekent dat onze begroting steeds realistischer wordt en dat we dus steeds meer controle hebben op onze uitgaven. En dat is een heel goed teken, zowel richting de gemeenteraad als richting onze burgers!

De positieve woorden van wethouder Steggink worden onderstreept door een accountantsverklaring die op zowel het aspect getrouwheid als rechtmatigheid goedkeuring heeft gegeven.

De jaarrekening wordt nog behandeld in de auditcommissie en wordt behandeld in de raadsvergadering van 29 juni.

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Alfons Steggink op telefoonnummer 0541-854108 of met team communicatie, Birgit Boode op telefoonnummer 0541-854100 of 06-52624307.


---- --