Ingezonden persbericht


Verder herstel voor Malaysia Airlines. Goede cijfers over het eerste kwartaal 2010

Schiphol, 18 mei 2010

De Maleisische luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines heeft haar cijfers over het eerste kwartaal van 2010 bekend gemaakt en rapporteert een nettowinst van EUR 70 miljoen (RM 310 miljoen). Het betekent een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de zelfde periode in 2009 met EUR 228 miljoen (RM 1 biljoen) nettowinst. Tevens werd er een operationele winst van EUR 6.6 (RM 290 miljoen) behaald. In het eerste kwartaal van 2010 is er door Malaysia Airlines 29% meer passagiers vervoerd, aanmerkelijk meer dan de gemiddelde stijging (12%) in de Asian Pacific.

Managing Director Tengku Dato' Azmil Zahruddin verklaarde in een toelichting op deze kwartaalcijfers: "De uitstekende resultaten -ook bij onze cargo divisie- is niet alleen aan het lichte herstel van de economie te danken, maar wellicht nog meer aan onze snelle reactie op de toenemende vraag in de markt. We hebben ons veerkrachtig getoond door de frequentie op meerdere bestemmingen te verhogen, het aantal directe vluchten uit te breiden en nieuwe bestemmingen toe te voegen. We zien ook weer een licht herstel in de front-end business, nu er weer meer business class gevlogen gaat worden".

"Wel blijven de stijgende brandstofkosten, met een stijging van ruim 55% t.o.v. het eerste kwartaal van 2009, een van de belangrijkste aandachtspunten voor de hele industrie. In 2010 willen wij onze groei verder stimuleren. Wij gaan dat mede realiseren door de verdere modernisering van onze vloot met de komst van de B737-800 in oktober en uitbreiding van ons netwerk", aldus Azmil.

Vanaf 28 maart 2010 heeft Malaysia Airlines haar frequenties naar een aantal belangrijke bestemmingen verder opgevoerd. Vooral richting bestemmingen in Azië, Europa, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. Ook wordt er met ingang van 4 mei jl. gevlogen op Damman in Saudi Arabia.