Ingezonden persbericht


18 mei 2010

Vanavond 21:50 uur

Zwolle-Amersfoort: Beroving in trein Schöninghsdorf: Poging ramkraak Dordrecht: Reeks overvallen Baarle-Nassau: Zware mishandeling Alkmaar: Poging straatroof Breda: Steekpartij

Zwolle-Amersfoort: Beroving in trein

Een 17-jarig stel uit Ommen wordt zaterdag 17 april, in de trein Zwolle-Amersfoort, door 2 mannen op gewelddadige wijze beroofd. Ze zitten afgezonderd op het balkon van de trein als 2 mannen hen daar met geweld dwingen geld en een mobiele telefoon af te geven. Eén van de daders drukt daarbij de keel van de jongen dicht en slaat hem in zijn gezicht.

Schöninghsdorf: Poging ramkraak

In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 mei 2009 is bij de Emsländische Volksbank in het Duitse Schöninghsdorf geprobeerd met een shovel een ramkraak te plegen. Geprobeerd wordt om de kluis van de geldautomaat mee te nemen. De daders vluchten de grens over naar Nederland.

Dordrecht: Reeks overvallen

De politie vermoedt dat een reeks van 6 overvallen in Dordrecht verband met elkaar houden. Mogelijk dat jongens van deze overvallen uit dezelfde dadergroep komen. Er is zelfs een speciaal team opgericht dat onderzoek doet naar een dadergroep die alle 6 de overvallen waarschijnlijk heeft gepleegd.

Baarle-Nassau: Zware mishandeling

Zondagavond 28 maart wordt een 64-jarige man, zwaargewond, in een voortuin van een huis aan de Emmastraat in Baarle-Nassau gevonden. Hij blijkt met grof geweld in elkaar te zijn geslagen.

Alkmaar: Poging straatroof

Zaterdag 27 februari, rond 17.45 uur en na afloop van de markt, proberen twee mannen met geweld een vrouw in het centrum van Alkmaar te beroven.

Breda: Steekpartij

In Breda-Noord loopt zaterdag 17 april, rond 11.15 uur, een 23-jarige vrouw naar een bushalte in de wijk De Hoge Vught maar wordt onderweg neergestoken door een man die haar tas probeert te roven.

Voor een breder beeld

De onafhankelijke AVRO stimuleert de vrijheid in onze samenleving door "content" crossmediaal aan te bieden vanuit een ruimdenkende levenshouding.