Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort ­ dinsdag 18 mei 2010

Groot onderzoek onder jongeren in Amersfoort

Wat vinden Amersfoortse jongeren belangrijk? Hoe besteden ze hun vrije tijd? Elk jaar houdt de gemeente Amersfoort een groot onderzoek onder haar inwoners. Meestal wordt het onderzoek onder volwassenen gehouden, maar dit jaar staan de Amersfoortse jongeren centraal.

Wensen van jongeren
Jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 22 jaar hebben een vragenlijst ontvangen over onder andere sportvoorzieningen, cultuur en speelplekken. Door informatie van de jongeren zélf kan de gemeente beter rekening houden met hun wensen. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het jongerenonderzoek bij het maken van nieuwe plannen.

Vragenlijst via internet
De gemeente heeft vorige week 4300 brieven verstuurd, waarin jongeren worden uitgenodigd mee te werken aan het onderzoek. Niet alle jongeren hebben een brief gekregen, via een steekproef zijn willekeurig 4300 jongeren geselecteerd. De vragenlijst kan via de computer worden ingevuld. De gemeente Amersfoort hoopt dat veel jongeren de vragenlijst zullen invullen en verloot 20 Iris-cheques ter waarde van 25 euro onder de jongeren, die de vragenlijst op internet invullen.

Uitkomsten Stadspeiling
Najaar 2010 zijn de uitkomsten van het onderzoek bekend. Jongeren, die hebben meegedaan aan het onderzoek, krijgen een boekje met de uitkomsten van de Stadspeiling thuisgestuurd.

Noot voor de redactie,