Gemeente Zijpe


SPORT IN DE WIJK
Foto van Sportservice Noord-Holland

Sportservice Schagen komt op woensdag 19 en 26 mei naar de gemeente Zijpe voor âSport in de Wijkâ. Beide keren zijn we in ât Zand op de voetbalvelden van Geel Zwart. Er is voor kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisschool van alles te doen: tikspelen, hockey, voetbal, slagbal en nog veel meer. Op 19 mei zijn er ook waveboard-cross wedstrijden. Op 26 mei is er een voorronde van het NK(Noordkop Kampioenschap) knikkeren. De finale hiervan is op 2 juni in Anna Paulowna.

In navolging van eerdere succesvolle edities komen bewegingsconsulenten van Sportservice Schagen voor âSport in de Wijkâ naar de gemeente Zijpe. Op de voetbalvelden van Geel Zwart kunnen kinderen van groep 1 t/m 8 kiezen uit verschillende sporten en spelen. Beide edities zijn van 14.00 â 15.30 uur. Kinderen kunnen komen en gaan wanneer ze willen. Deelname is gratis!

Op 19 mei organiseert Sportservice Schagen tegelijkertijd waveboard-cross wedstrijden. Er wordt een behendigheidscircuit gemaakt en middels een 1 tegen 1 knock-out systeem gewerkt. Kinderen mogen hun eigen waveboard meenemen. Sportservice Schagen neemt ook waveboarden mee.

Op 26 mei is er een voorronde voor het Noordkop Kampioenschap knikkeren. Kinderen van groep 3 t/m 8 kunnen hier aan mee doen. De 6 besten van de dag gaan naar de finale op 2 juni. Daar kunnen ze Noordkop Knikkerkampioen worden.

Kom met zo veel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes want hoe meer kinderen er zijn, des te leuker het is!

Elke sportinstuif staat onder deskundige leiding van bewegingsconsulenten van Sportservice Schagen. Van 14.00-15.30 uur zijn zij aanwezig op de betreffende locatie. Kinderen die mee willen doen, kunnen gewoon komen, opgeven is niet nodig. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Sportservice Schagen, tel: 0224 â 214 774. Kijk ook eens op de website voor nog meer activiteiten: www.sportserviceschagen.nl Bij slecht weer of een te lage opkomst wordt âSport in de Wijkâ afgelast.