De Haagse Hogeschool

Wil je een skippybal zijn?

Pierre Wind geeft lezing en kookworkshop aan studenten De Haagse Hogeschool

Op woensdag 19 mei geeft de beroemde kok Pierre Wind de lezing âWil je een skippybal zijn?â aan studenten van De Haagse Hogeschool. Aansluitend verzorgt hij een kookworkshop met leuke, makkelijke, lekkere en goedkope maaltijden voor studenten. Wind is uitgenodigd in het kader van het project âDe gezonde Haagse Hogeschoolâ, dat van 17 â 20 mei georganiseerd wordt door het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren. Het project moet studenten, medewerkers en bezoekers van De Haagse Hogeschool bewust maken van het belang van een goede gezondheid en hen stimuleren om gezonde keuzes te maken.

Officiële opening

Het project De gezonde Haagse Hogeschool wordt officieel geopend op dinsdag 18 mei om 08.30 uur door Rob Brons, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, en Rob Oudkerk, lector Leefstijlverandering bij Jongeren.

Activiteiten Pierre Wind

Op woensdag 19 mei van 10.00 â 11.00 uur komt de beroemde en berucht hypersnelle kok Pierre Wind naar school voor een lezing met de titel âWil je een skippybal zijn?â. Van 11.00 tot 12.00 uur verzorgt hij bij het Centraal Restaurant een kookworkshop met leuke, makkelijke, lekkere en goedkope maaltijden voor studenten.

Over De gezonde Haagse Hogeschool

Het project is een initiatief van het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren van De Haagse Hogeschool en werkt bottum up. Dat wil zeggen dat het thema voor en door studenten wordt vormgegeven. In de week van 17 â 20 mei wil het projectteam studenten, medewerkers en bezoekers van De Haagse Hogeschool bewust maken van het belang van een goede gezondheid en hen stimuleren om gezonde keuzes te maken. Het team bestaat uit projectleider Anja Berkelaar (kenniskringlid van het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren en docent bij de Academie van Marketing en Commerce), Marlous Bogaerts (3^e jaars Voeding en Diëtetiek), Tom van der Schie (2^e jaars European Studies), Jaya Raghoe en Keesjan de Bruyn (beiden 3^e jaars Commerciële Economie). Verder studeren Hayat Maliki en Edith Bosman Jansen (studenten Voeding en Diëtetiek) af op het effect van het project op de doelgroep studenten.

Meer informatie over het project en het projectteam vindt u op www.gezondeschoolhhs.nl. Hier staan ook tips, weetjes, statistieken en handige websites.

Het project De gezonde Haagse Hogeschool wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en Sodexo.

Over het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren

De cijfers spreken voor zich: in Nederland is op dit moment meer dan 15 % van de jongeren te dik. Natuurlijk is de hoofdoorzaak de disbalans tussen voeding en beweging, maar er zijn meer factoren die het krijgen van overgewicht beïnvloeden, zoals dikke ouders, etniciteit, sociale klasse, economische status of een chronische ziekte of handicap. Het lectoraat Leefstijlverandering bij Jongeren onderzoekt welke interventiemethoden op het gebied van leefstijl âzowel in maatschappelijke als in individuele zin- in de praktijk succesvol (geweest) zijn of kunnen worden. In het onderwijs implementeert het lectoraat kennis over leefstijlverandering binnen de curricula van diverse opleidingen. Zo hebben 74 studenten de minor 'leefstijlcoach' gevolgd die al twee jaar op De Haagse Hogeschool draait en is een masteropleiding 'leefstijlconsulent jongeren' samengesteld.

Meer informatie over het lectoraat vindt u op www.dehaagsehogeschool.nl/lectoraatlj.

Â