Gemeente Waalwijk Klanttevredenheidsonderzoek Wmo voorzieningen

De gemeente Waalwijk is benieuwd naar de mate van tevredenheid van haar inwoners over het gebruik van individuele Wmo voorzieningen. Daarom wordt de komende weken een onderzoek verricht in samenwerking met SGBO (dit is een landelijk onderzoeksbureau).

Veel inwoners maken gebruik van bijvoorbeeld een scootmobiel, een rolstoel, hulp bij het huishouden of de regiotaxi, die ze aanvragen bij het Zorgloket. Ook wel Wmo voorzieningen genoemd.

Steekproefsgewijs
Uit het bestand van inwoners die in 2008 of 2009 één of meerdere Wmo voorzieningen hebben aangevraagd zijn steekproefsgewijs 900 namen en adressen getrokken. Deze personen ontvangen in de week van 17 mei een vragenlijst. Hierbij zit een begeleidende brief met uitleg over het onderzoek en een antwoordenvelop. De gemeente hoopt dat iedereen die de vragenlijst ontvangt deze invult en terug stuurt.

Doel van het onderzoek is om met de resultaten te kijken wat goed gaat op het gebied van (de verstrekking van) individuele Wmo voorzieningen en wat wellicht beter of anders kan. De resultaten van het onderzoek worden in de zomer verwacht en via de gemeentepagina en op www.waalwijk.nl gepubliceerd.

Publicatie datum 10-05-2010