Gemeente Bodegraven

doen mee
(12-05-2010)

Verkeersexamens in Bodegraven: 187 kinderen doen mee

Op woensdag 19 mei a.s. worden in Bodegraven door VVN afdeling Bodegraven de fietsexamens georganiseerd. Het theoretisch examen hebben de kinderen al op 15 april gedaan. Van de meeste scholen doen de kinderen van groep 7 mee.

Op een aantal scholen doen kinderen van groep 8 mee. De kinderen verzamelen bij het Evertshuis. Om 8.30 uur is de start van de examens. De laatste groep begint om 11.35 uur aan het examen. De hele morgen fietsen kinderen de examenroute.

Medewerkers van de gemeente Bodegraven zetten de examenroute met pijlborden uit. Het politieteam Bodegraven-Reeuwijk is aanwezig bij het Evertshuis om de fietsen te keuren.

De route die de kinderen fietsen gaat deels door de wijk Broekvelden en deels door het centrum van Bodegraven. De kinderen starten en finishen bij het Evertshuis. De route is zo gekozen dat veel verschillende verkeerssituaties in de route voorkomen. De kinderen kruisen o.a. twee keer het spoor en moeten de Goudseweg bij de Cortenhoeve via de verkeerslichten oversteken. Langs de route staan op 16 plaatsen ouders om de kinderen te beoordelen of zij de verkeersregels goed uitvoeren.

Op vrijdag 21 mei a.s. wordt bekend of de kinderen zijn geslaagd.

Op de scholen wordt door bestuursleden van VVN afdeling Bodegraven het verkeersdiploma uitgereikt. De kinderen die als schoolklas het beste resultaat hebben bereikt worden onder begeleiding van de politie naar het politiebureau gebracht. Zij krijgen op het politiebureau een beker uitgereikt. De kinderen die bij zowel het theoretisch - als het praktijk examen geen fouten hebben gemaakt worden door de politie bij hun school opgehaald en met de politiebus ook naar het politiebureau gebracht. Zij krijgen een extra attentie aangeboden.