Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Herrie trams op Erasmusbrug wordt aangepakt

De RET gaat maatregelen nemen tegen geluidsoverlast van trams op de Erasmusbrug. Op een aantal data worden daarom 's nachts werkzaamheden uitgevoerd:


- 19 op 20 mei

- 20 op 21 mei

- van 24 tot en met 27 mei

Er is voor de nacht gekozen om het tramverkeer over de brug niet te hinderen. Wel zal de directe omgeving geluidshinder ondervinden door slijpen en lassen. Om deze hinder te beperken wordt er gewerkt met geluidsarme apparatuur, zoals 'stille' aggregaten.

Gebulder
De herrie op de Erasmusbrug wordt vooral veroorzaakt door een gebulder onder het brugdek bij aankomende trams en door piepende wielen en hoorbare 'klappen' op de lasovergang van beide brugdelen.

Maatregelen
Om dit tegen te gaan, worden de vulplaten onder de rails aangepast om het hoogteverschil tussen de rails op de klep en de rest van de brug zo klein mogelijk te maken. In combinatie met slijpen en lassen gaat men proberen de verbinding tussen de rails op de klep van de beweegbare brug zo vlekkeloos mogelijk te maken. Als laatste maatregel worden de bermschotten (= opstaande sierschotten) beter vastgezet. Samen met een definitieve snelheidsbeperking van 40 km/u van Zuid naar Noord, moet deze ingrepen zorgen voor vermindering van geluidsoverlast door trams.

Controle
De RET gaat op vaste momenten controleren of de maatregelen helpen of dat er nieuw onderhoud nodig is. De maatregelen worden genomen in overleg met de milieudienst DCMR en deelgemeente Feijenoord.

Informatie
Voor meer informatie belt u met dhr. van Vliet van de RET, (010) 447 58 69. E-mail: avanvliet@ret.nl.

(foto RET)