Vierjaarlijks bondscongres van Abvakabo FNV

17/05/2010 13:33

ABVAKABO FNV

Op 19 en 20 mei vindt het vierjaarlijkse congres van Abvakabo FNV plaats. Tijdens het bondscongres wordt het beleid voor de aankomende vier jaar vastgesteld en vinden de verkiezingen plaats voor zowel het dagelijks bestuur als het onbezoldigd bestuur. De bezoekers worden daarnaast toegesproken door Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV en Andy Stern, voorzitter van de Service Employees International Union (SEIU) - de grootste en snelst groeiende vakbond in de Verenigde Staten en Canada. Verspreid over de twee dagen nemen de bezoekers van het congres ook deel in werksessies over de thema's verenigingsvernieuwing, duurzame ledenontwikkeling en strategisch beleid.

Aanwezigheid media

Het congres is slechts beperkt toegankelijk voor de media. Alleen de speeches van bovengenoemde sprekers kunnen worden bijgewoond op 19 mei tussen 10.00 en 12.00 uur. Hierna is er eventueel de mogelijkheid om de sprekers te interviewen. Hiervoor kunt u vooraf een verzoek indienen.

Op de eerste dag van het congres wordt bepaald of de verkiezingen van het bezoldigde en onbezoldigde bestuur op de eerste of tweede dag worden gehouden. Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden van de uitslag en/of de gekozen voorzitter wenst te spreken, kunt u zich hier ook voor aanmelden.

Over Abvakabo FNV

Abvakabo FNV is met 350.000 leden de grootste vakbond in de publieke sector. De bond zet zich in voor de belangen van werknemers in diverse beroepsgroepen in de sectoren zorg, welzijn, overheid, nuts, post en telecom.





http://www.abvakabofnv.nl/over/Bondscongres-2010/