Gemeente Tiel


Eerste paal nieuwe gemeentewerf Tiel

Het grondwerk is gedaan en de fundering is uitgezet. De bouw van de nieuwe gemeentewerf van de gemeente Tiel kan beginnen. Op woensdag 19 mei 2010 's middags om 14.00 uur gaat de eerste paal van het pand aan Industrieweg 2-4 de grond in. Aan wethouder Corry van Rhee - Oud Ammerveld de eer om deze handeling te verrichten.

De nieuwbouw is nodig omdat de huidige huisvesting van de gemeentewerf aan de Bulkweg sterk verouderd is en niet meer voldoet aan de eisen van de Arbo- en milieuwetgeving. Met het oog op de revitalisering van bedrijventerrein Latenstein is gekozen voor nieuwbouw op een andere locatie en wordt de locatie aan de Bulkweg verkocht.

Feiten en weetjes

Het nieuwe pand komt op de plek van de voormalige districtswerkplaats en zoutopslag van de provincie. Het krijgt niet alleen een werkplaats, opslag en kantine, maar ook een vergadergedeelte dat, indien nodig, gebruikt kan worden als rampenkamer . Het bruto vloeroppervlak van de nieuwbouw bedraagt 3358 m2, de bruto inhoud is 15.562 m3. De twee bestaande gebouwen op het terrein worden, na een opknapbeurt, ook onderdeel van de gemeentewerf.

De gemeente stimuleert het gebruik van duurzame energie en probeert in haar bedrijfsvoering rekening te houden met het klimaat. De nieuwe gemeentewerf krijgt dan ook een vegetatiedak en zonnepanelen. Verder wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van recyclebare materialen.

Met de bouw van de gemeentewerf, het aanleggen van de bestrating en het opknappen van het voormalige kantoor van de provincie is een bedrag gemoeid van 2,5 miljoen euro. De uitvoering van de werkzaamheden is in handen van Tielse en regionale ondernemingen.

De verwachting is dat het pand en het terrein eind februari 2011 opgeleverd worden.