Vestia gaat samen mét de buurt ín de buurt aan de slag

18/05/2010 09:31

Stichting Vestia Groep

Vestia Rotterdam Zuid klust in de wijk op 19 mei!

Altijd in de buurt is de slogan van Vestia. Vorig jaar hebben medewerkers van Vestia Rotterdam Zuid deze slogan heel letterlijk genomen en zijn ze de wijk ingegaan om te klussen en activiteiten te organiseren. Dit was zo'n succes dat Vestia heeft besloten zo'n 'bijzondere' werkdag jaarlijks te herhalen. Op woensdag 19 mei is het zover. In de wijken Hordijkerveld en Zuidwijk gaan medewerkers van Vestia Rotterdam Zuid samen met bewoners aan de slag. Verschillende bewoners hebben aan Vestia laten weten wat zij graag willen in de buurt of met welke klus of activiteit ze geholpen wilden worden. Uit de aanvragen heeft Vestia een selectie gemaakt. Een voorwaarde is wel dat bewoners meeklussen met de medewerkers van Vestia.

De langste taart van Zuidwijk!

In Zuidwijk gaan medewerkers van Vestia samen met bewoners de portieken van de Oldegaardeflats oppimpen. Bij de Mr. Schröderschool in Zuidwijk wordt een kruidentuin aangelegd. Samen met de Vrouwen en de kinderen van De Velden worden de blauwe platen op de leegstaande woningen met vrolijke taferelen beschilderd. En medewerkers van Vestia gaan samen met cliënten en personeel van de Kapelburg de langste taart van Zuidwijk maken! Eén van wel 20 meter! Voor de kinderen zijn er allerlei spelletjes en de bewoners van de Lage Burgen genieten ook mee. Zij mogen een stukje van deze taart komen ophalen. In Hordijkerveld zijn medewerkers van Vestia te gast bij de bewoners van Huize Dijkveld. Veel van deze bewoners zitten in een rolstoel. Voor hen gaan zij bloembakken maken en vullen die zij vanuit hun rolstoel makkelijk kunnen onderhouden. De plantjes worden samen met een aantal bewoners uitgezocht.

Op deze manier toont Vestia op een andere manier haar betrokkenheid bij de wijk door wat extra's voor de wijk en haar bewoners te doen. En dat het gewaardeerd wordt door de huurders, is vorig jaar gebleken.





http://www.vestia.nl