Gemeente Middelburg

Â
Peter Sijnke en Tobias van Gent presenteren hun boek op 19 mei

Presentatie boek 'Middelburg 17 mei 1940'

Demissionair Minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, neemt woensdag 19 mei het eerste exemplaar in ontvangst van het boek âMiddelburg 17 mei 1940, het vergeten bombardementâ. Dit gebeurt tijdens het wetenschappelijk symposium in de Zeeuwse Bibliotheek.

Terwijl de meeste Nederlanders weten dat Rotterdam op 14 mei 1940 door de Duitsers werd gebombardeerd, is veel minder bekend dat drie dagen later de Zeeuwse hoofdstad een soortgelijk lot onderging. Uitputtend onderzoek naar het hoe en waarom van de vernietiging van het middeleeuwse Middelburgse stadshart en de gebeurtenissen daar om heen werd niet eerder verricht. Toch zijn er in de loop der jaren diverse publicaties over het bombardement verschenen. Maar kloppen die verhalen? Waren de Duitsers verantwoordelijk voor de verwoestingen? Wat voor soort bombardement was het: een luchtbombardement of is er vooral sprake geweest van artilleriebeschietingen? Wat deden de Fransen hier en wat was de rol van de Engelsen? En hoeveel personen zijn er eigenlijk omgekomen bij het bombardement? Het antwoord op die vragen vindt u in het boek.

Vrijdagmiddag 21 mei vertellen diverse auteurs van het boek over hun bevindingen tijdens het onderzoek naar Het Vergeten Bombardement. Onder hen zijn Tobias van Gent, Peter Sijnke, Anneke van Waarden-Koets, Koos Bosma en Victor Laurentius. Locatie: Filmzaal Provinciehuis, Abdij 9, Middelburg, van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via: wchzeeland@gmail.com. Het boek is verkrijgbaar bij de Zeeuwse boekhandels en de winkel van het Zeeuws Archief voor ⬠29,50.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl