Deelgemeente Charlois Rotterdam

Voorzitter Ed Goverde onthult mozaïek

Charlois is een kunstwerk rijker! Een van de muren op het voorplein van het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat 11 wordt sinds kort gesierd door een mozaïek, een blijvende herinnering aan Le Grand Départ in Charlois. Deelraadsvoorzitter Ed Goverde onthulde het kleurrijke werk op dinsdag 11 mei.

Dinsdag 10 mei onthulde deelraadsvoorzitter Ed Goverde het kleurrijke mozaïek dat Charloise ambtenaren maakten ter gelegenheid van de start van de Tour de France (foto: Menno Janssen). Nog een kleine twee maanden en dan start en finisht de proloog van de Tour de France in Charlois. Het moet een feest worden voor alle bewoners. Er staan dan ook allerlei activiteiten op de agenda in zowel Charlois als de rest van Rotterdam. Dikke bandenraces waarbij de winnaars op het echte proloogparcours mogen rijden, een wijkparade op de Dordtselaan waarbij bewoners hun kunsten vertonen en een groot afsluitend evenement op het evenemententerrein Zuiderpark. Het grootste park van Rotterdam vormt het decor voor een festivaldorp met uiteraard een Frans tintje. En de jeugd wordt niet vergeten. Momenteel werken Charloise basisscholieren aan een groot wielerkunstwerk dat eind juni gepresenteerd wordt.

Ook de Charloise ambtenaren droegen letterlijk hun steentje bij aan een blijvende herinnering aan Le Grand Départ. Een aantal weken geleden offerden zij hun pauzes op voor het leggen van gekleurde steentjes. Een prachtig wielermozaïek was het resultaat. Tot stand gekomen onder begeleiding van de ontwerpers Fransje Trotz en Michiel Brink. Het kunstwerk hangt voor alle Charloisers in het zicht voor het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat.