Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 19-05-2010

Politie houdt verdachten van overvallen aan

NIEUWEGEIN De politie heeft op maandag 17 mei een 25-jarige man en een 21-jarige vrouw, beiden uit Nieuwegein, aangehouden.

Het tweetal wordt verdacht van drie gewapende overvallen, die plaatsvonden op woensdag 17 maart. Het gaat om een overval op een winkel aan het Muntplein, op een winkel aan het Sluisje en op een restaurant aan de Duetlaan. Bij de aanhouding in hun woning zijn diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen.

In opsporingsprogrammas van bureau Hengeveld(RTV-Utrecht) en Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan deze overvallen. Mede door deze uitzendingen kwam de politie op het spoor van de verdachten. Het tweetal wordt donderdag 20 mei voorgeleid bij de rechter-commissaris in Utrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Een bromfietser en fietser kwamen op dinsdagochtend 18 mei met elkaar in aanrijding. Beiden raakten gewond.

Rond 08.10 uur kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Albatros, waarbij een scooter en fiets zouden zijn betrokken. Ter plaatse troffen agenten een gewonde scooterbestuurster, 16 jaar oud en afkomstig uit Beesd, en een gewonde 14-jarige fietser uit Nieuwegein aan. Zij waren met elkaar in botsing gekomen, maar wisten niet wat er was gebeurd. Ook waren er geen getuigen in de buurt.

Zij hadden allebei schaafwonden en een hersenschudding opgelopen. Beiden werden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Aan getuigen van de aanrijding wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding met drank op

NIEUWEGEIN Een automobilist botste op dinsdagavond 18 mei tegen een geparkeerde auto en reed vervolgens door. Hij werd later aangehouden.

Rond 23.15 uur reed een 48-jarige automobilist uit Nieuwegein over het Colijnpark. Daar botste hij tegen een geparkeerde auto, waardoor die auto schade aan de rechtervoorzijde opliep. De automobilist reed vervolgens door. Een getuige zag de aanrijding gebeuren en ging achter de verdachte aan. Hij gaf door dat hij op de Stijn Streuvelshove stond. Agenten gingen daar heen en hielden de 48-jarige verdachte aan. Zij roken daarbij direct een sterke alcohollucht. Hij werd naar het politiebureau overgebracht.

In het politiebureau weigerde de Nieuwegeiner aan de ademanalyse mee te werken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij inleveren.