Politie Drenthe

Woensdag 19 mei 2010

Provincie Drenthe, 19-05-2010

Aangekondigde controle

ASSEN Tijdens een (aangekondigde) verkeerscontrole in Assen zijn dinsdag negen overtreders bekeurd. Drie automobilisten voor het niet handsfree bellen, één automobilist die geen gordel droeg, één motorrijder omdat de kentekenplaat van zijn motor niet goed zichtbaar was, één keer voor het negeren van een rood verkeerslicht en één bromfietser die geen richting aangaf. Ook werden twee automobilisten bekeurd die op de Balkenweg de daar geldende maximum snelheid overschreden. Eén van hen, een 43-jarige man uit Bovensmilde, reed 61 km te snel waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed achter het stuur

ASSEN Op de Peeloerweg in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 60-jarige automobilist uit Annen aan. De man had gedronken (ongeveer 400 ugl). Met een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man later weer in vrijheid gesteld.

Aangehouden na bedreiging en vernieling

HIJKEN Dinsdagavond hield de politie op het Oranjekanaal zuidzijde in Hijken een 39-jarige bewoner van deze straat aan. De man kreeg om nog onduidelijke redenen problemen met zijn buren. Hij duwde hierna met zijn auto een tuinbank via een deur de woning van zijn buren binnen. Hierna pakte hij een kettingzaag en vernielde daarmee een ruit en het kozijn van de voordeur. In de woning waarop hij zijn woede richtte waren op dat moment meerdere mensen aanwezig. Er is aangifte gedaan. De politie sloot de man voor nader onderzoek in. Zijn auto en de kettingzaag zijn in beslag genomen.

Hond dood door gif

EMMER COMPASCUUM Een inwoner van Emmer Compascuum heeft bij de politie aangifte gedaan van vergiftiging van zijn hond. Op zaterdag 15 mei liet hij zijn honden uit in het Rundedal op een wandelpad langs de Runde. Mogelijk heeft één van de honden daar iets opgevreten want toen de man weer thuis was werd het beest ziek. Hoewel een dierenarts werd ingeschakeld overleed de hond nog dezelfde avond. Volgens de eigenaar vermoedt de dierenarts dat het dier is overleden door het eten van het gif Aldicarp, een zwaar en inmiddels verboden landbouwgif in de vorm van zwarte korreltjes.

Winkeldieven aangehouden

EMMEN In een winkel aan het Valkenveld in Emmen zijn dinsdag twee winkeldieven op heterdaad betrapt. Een 61-jarige vrouw uit Emmen nam een flesje wijn t.w.v. 1,19 mee zonder deze af te rekenen. Omdat de vrouw al vaker is aangehouden voor winkeldiefstal maakt de politie proces-verbaal op en moet de vrouw zich deze keer voor de rechter verantwoorden. Ook kreeg ze een toegangsverbod voor de winkel van een jaar.

Een 50-jarige man uit Emmen liep een paar uur later tegen de lamp toen hij probeerde om zonder af te rekenen met negen blikjes bier de winkel te verlaten. Hij kan door betaling van een boete van 150,- verdere strafvervolging voorkomen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.