Openbaar Ministerie

Postbus 51 campagne Veilig Internetten 2010

17 mei 2010

Maandag 17 mei 2010 starten de ministers van Justitie en Economische Zaken de postbus 51 campagne Veilig Internetten 2010. Internet is reuze handig en het gebruiken waard, maar het bergt ook de nodige risico's en gevaren in zich. Criminelen hebben dit vaak eerder in de gaten dan burgers en bedrijven en benutten hun kansen. De overheid neemt de aanpak van cybercrime dan ook uiterst serieus, maar ze kan dit niet alleen. Burgers en bedrijven moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen, voorzichtig zijn en maatregelen treffen.

De postbus 51 campagne "Veilig Internetten" wijst mensen er op dat ze gerust kunnen internetten als ze hun identiteitsgegevens maar beschermen. Cybercriminelen zoeken immers stelselmatig naar identiteitsgegevens. Voor je het weet wordt jij zo bestolen of opgelicht. Weet dus wat je over jezelf vertelt aan wie, ook op internet!

Deze campagne bouwt voort op de succesvolle postbus 51 campagne "Veilig Internetten 2009", met "Sandra68" op tv en "Stanislav" op internet in de hoofdrollen.
Belangrijkste tips: Controleer aan wie je persoonlijke gegevens mailt en verander regelmatig van wachtwoord.

Naast een tv-spot biedt de campagne radio uitzendingen en de campagnewebsite is vernieuwd. Kijkt u dus vooral ook op http://www.nederlandveilig.nl/veiliginternetten. Daar vindt u alles over de nieuwe campagne "Veilig Internetten".

Evenals vorig jaar steunen publieke en private partners dit jaar de campagne. Ook het openbaar ministerie verleent deze campagne haar steun en vraagt hiervoor aandacht.