CED-Groep en Eduniek fuseren

19/05/2010 09:53

CED Groep

bundeling van krachten voor goed onderwijs!

CED-Groep en Eduniek maken bekend dat zij de intentie hebben te fuseren. De nieuwe organisatie wordt daarmee veruit de grootste en breedst georiënteerde leverancier van educatieve diensten en producten voor het Nederlandse onderwijs. De nieuwe, landelijk werkende not-for-profit organisatie blijft zich - vanuit haar jarenlange achtergrond van grote betrokkenheid bij de praktische kwaliteit van het onderwijs - inzetten voor het onderwijs.

Nog breder aanbod voor kwaliteitsverbetering onderwijs

Door deze bundeling van krachten is de nieuwe onderwijsadviesorganisatie als marktleider in staat om op grote schaal en binnen talloze educatieve centra - van vve, primair- en speciaal onderwijs tot en met voortgezet onderwijs en de bve-sector - een nóg wezenlijker bijdrage te leveren aan de kwaliteitsverbetering van het onderwijs. Voor alle klanten zal een breder palet aan diensten en producten beschikbaar komen, die hen bij de realisering van hun ambities behulpzaam kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn: de Vreedzame school van Eduniek en het bewezen effectief verklaarde Taakspel van de CED-Groep. Dit is slechts een kleine greep uit het totaalaanbod van producten en diensten. Speerpunten van de nieuwe organisatie zijn basisvaardigheden, sociale competentie, zorg en schoolontwikkeling.

Visie op het onderwijs

Gebleken is dat de organisaties op bestuurlijk en directieniveau een gelijke visie hebben op de ontwikkelingen in de branche. De CED-Groep en Eduniek hechten er beide aan het onderwijs steeds praktisch te blijven ondersteunen door de inzet van innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Hierbij staat toetsing aan de praktijk altijd voorop. Educatieve dienstverlening op hoog kwalitatief niveau is gebaat bij continuïteit en innovatie. Daarvoor is bij de huidige marktwerking schaalvergroting een belangrijke voorwaarde. De fusiepartners verwachten het fusiecontract voor het einde van dit jaar te ondertekenen. De nieuwe onderneming biedt werkgelegenheid aan ruim 500 medewerkers.





http://www.cedgroep.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor redacties