Nederlander viert zomer liefst in de achtertuin

19/05/2010 10:01

Offley Port

Nederlander viert zomer liefst in de achtertuin

Offley Port introduceert toolkit voor 'momentje voor jezelf'

Gouda, 19 mei - Na de koudste winter in 14 jaar, moet de zomer van 2010 de meest ontspannen zomer ooit worden. Relaxen in eigen tuin of balkon is voor Nederlanders de meest favoriete bezigheid om de zomer te vieren. Op de tweede plaats staat afspraakjes maken met vrienden of familie, daarna naar buiten (park of strand) gaan en ten slotte sporten. Nederlanders willen het liefst met Jan Smit een middagje in de tuin doorbrengen om te ontspannen. Dit blijkt uit een online poll van Offley Port in samenwerking met 100% NL. Om de zomer van 2010 in te luiden en het momentje voor jezelf in ere te herstellen, introduceert het portmerk een 'take it slow' inspiratiemagazine, met daarin allerlei tips en ideeën hoe te ontspannen (dichtbij huis). Tevens vraagt Offley Port hiermee aandacht voor port als zomerdrankje.

Top 5 meest favoriete BN'ers voor in de achtertuin

Nederlanders zoeken steeds vaker dichtbij huis naar mogelijkheden om zich te ontspannen. 33% van de Nederlanders geniet het liefst in eigen tuin of balkon van het jaargetijde. Aan ruim 900 Nederlanders is door Offley Port gevraagd met welke van de volgende 5 BN'ers zij het liefst een middag in de achtertuin zouden willen door brengen. De top 5 is geworden:


1. Jan Smit (50%)


2. Sven Kramer (19%)


3. Yolanthe Cabau van Kasbergen (15%)


4. Prinses Maxima (13%)


5. Jan Peter Balkenende (3%)

Belangrijkste voornemen deze zomer: meer momentjes voor jezelf

Uit eerder onderzoek van Offley Port onder 500 Nederlandse vrouwen blijkt dat ruim vijftig procent van de Nederlandse vrouwen het lastig vindt om tijd voor zichzelf te vinden tussen werk, kinderen, partner, familie, vrienden en sociale activiteiten door. Negentig procent van de Nederlandse vrouwen neemt zich tijdens de zomer (-vakantie) dan ook voor om meer van het leven te genieten en meer tijd voor zichzelf te nemen.

"De zomer is het uitgelezen moment om dit te doen,"aldus Judith Keizer, Brand Manager Offley Port. "En we staan de Nederlandse vrouw daarin graag bij. 'Take it slow!' luidt ons devies daarom ook. Want voor een lekker glas port neem je ook even goed de tijd. Aangezien Offley Port al 200 jaar bestaat, kun je ons met recht expert noemen op dit vlak!"

Take it slow Toolkit

Met de zogenaamde 'Take it slow'- Toolkit inspireert en helpt Offley Port dit seizoen de Nederlandse vrouw bij het maken van zomerse plannen en geeft Offley tips en ideeën voor een ultiem relaxte zomer. In het magazine kun je terecht voor onder andere: de ultieme zomerdrankjes, tien ideeën voor buitenactiviteiten in eigen land, gevolgd door vijf persoonlijke verhalen van mensen over hun momentje-voor-zichzelf en tal van zomerse recepten. En wist je al dat portwijn uitermate geschikt is om in de zomer te drinken?

Port als zomerdrank

Port wordt allang niet meer alleen in de donkere maanden gedronken. Offley Port heeft daarvoor een aantal wapenfeiten in petto.

Offley Witte Port - Deze soort is een zachte portwijn gemaakt van uitsluitend witte druiven. Offley Witte Port is zoet, rond en vol van smaak. Gekoeld met een paar blokjes ijs of samen met tonic en een schijfje citroen is dit een heerlijk verfrissend drankje.

Offley Rosé Port - In de zomer van 2009 introduceerde Offley Port de eerste officiële rosé port. Rosé port is lichter van smaak, roze van kleur en daarom ook als een echte (na-)zomerdrank te drinken. Gekoeld of met een paar blokjes ijs smaakt de rosé port het lekkerst. Offley Rosé Port is de eerste rosé port met een officiële certificering.

Ontspannen campagne

Vorig jaar startte Offley Port ter ere van haar 200-jarig bestaan met de 'Take it slow'-campagne en lanceerde een nieuw online platform. Op de website zijn praktische tips en informatie te vinden om te kunnen onthaasten. Men kan er recepten vinden, er zijn prijzen te winnen, men kan luisteren naar de relaxte 'Take it slow'- radio, een achtergrond kiezen die bij zijn of haar stemming past en foto's van zijn of haar eigen 'Take it slow'- momenten uploaden om met iedereen te delen. Zie voor meer informatie: www.takeitslow.nl

Offley Port, het merk

Offley Port is een eigentijds portmerk, maar wel met een eeuwenoude traditie in het maken van portwijnen. Offley Port is onderdeel van Sogrape Vinhos en de distributie in Nederland is in handen van Bacardi Nederland. Offley Rosé Port en Offley Witte Port zijn verkrijgbaar bij supermarkt en slijterij.

Onderzoek

Panelwizard heeft in 2009 in opdracht van Offley Port onderzoek gedaan onder 500 Nederlandse vrouwen. Aan vrouwen tussen de 25 en 55 jaar is via een online vragenlijst gevraagd naar hun tijdsbesteding en specifieke behoeften daarin. Deze groep is representatief en naar een groter geheel (de Nederlandse vrouw) te generaliseren.


- Einde bericht -





http://www.takeitslow.nl/pers.php


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie,