Politie Groningen

Woensdag 19 mei 2010

Provincie Groningen, 19-05-2010

Stadjer moeten auto inleveren

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie dinsdagmorgen opeen Stadjer met openstaande boete. Op het Kraaienest in Groningen bleek dat een 40-jarige man uit Groningen een vonnis had openstaan. Ook bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De politie nam vervolgens zijn auto in beslag. De bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal. Dinsdagmiddag liep een 24-jarige automobilist uit Groningen ook tegen de lamp door de ANPR surveillance. Hij bleek met een ongeldig rijbewijs rond te rijden. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man voor mishandeling aangehouden

BELLINGWEDDE - De politie heeft dinsdagmorgen een 19-jarige man uit Veelerveen aangehouden voor mishandeling. Agenten reageerden op een melding dat een vrouw door haar zoon zou zijn mishandeld. Al snel bleek dat de 19-jarige zijn moeder met een voorwerp in het gezicht had geslagen. De agenten zagen dat de vrouw een flinke snee in haar gezicht had. Zij is voor behandeling door een ambulance overgebracht naar ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Het hulpverleningstraject huiselijk geweld is in gang gezet.

Alcomobilisten aangehouden

OLDEHOVE/DELFZIJL De politie heeft dinsdagavond op de Barnewerderweg in Oldehove een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,1 promille alcohol verkeerde. De Stadjer raakte bij het ongeval niet gewond. De auto werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Dinsdagnacht werd op de Zwet in Delfzijl een 46-jarige automobilist uit Appingedam aangehouden. De beginnend bestuurder bleek bij controle onder invloed van 1 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Gestolen fiets teruggevonden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Grote Markt in Groningen een fiets teruggevonden, die in oktober 2008 was gestolen. Agenten zagen een 44-jarige man op de fiets rijden. Het viel de dienders op dat met het slot geknoeid was. Na controle van het framenummer bleek dat de fiets gestolen was. De man vertelde de fiets te hebben gekregen. De fiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt of de fietser rechtmatig aan de gestolen fiets is gekomen.

Scooterrijder botst op geparkeerde auto

KOLHAM Een 57-jarige scooterrijder uit Hoogezand is dinsdagavond gewond geraakt. De man reed op de Rengerslaan in Kolham achterop een geparkeerde bestelauto. Hij liep bij de botsing beenletsel op. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed van alcohol verkeerde.

Fietsster gewond bij aanrijding

DE GROEVE Een 25-jarige fietsster uit Assen is dinsdagmiddag op de Kieviterij in De Groeve gewond geraakt. De vrouw werd over het hoofd gezien door een 29-jarige automobilist uit Berlikum. Een aanrijding was het gevolg. De Assense is met lichte verwondingen naar een dokterspost gebracht. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Bromfietsers zonder helm

GRONINGEN Dinsdagmiddag werden op de Sontweg in Groningen twee bromfietsers aangehouden. Een 19-jarige man uit Groningen, eigenaar van de bromfiets, zat als passagier achterop bij een 19-jarige man uit Rotterdam. Beiden droegen geen helm. Bovendien bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. De Rotterdammer was ook niet in het bezit van een rijbewijs. Voor genoemde overtredingen kreeg het duo bekeuringen uitgereikt. Daarnaast werd vastgesteld dat de Rotterdammer nog een boete had openstaan. De man werd ingesloten. Bij zijn fouillering werden bovendien nog enkele bolletjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen op snelheid. Daarnaast werden op meerdere plekken in Hoogezand verkeerscontroles gehouden


- Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 2537, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Kropswolde, Woldweg:aantal geregistreerde voertuigen: 4046, aantal overtredingen: 1090, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Hereweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1097, aantal overtredingen: 141, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Warffum, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 612, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 70 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Hoogezand, diverse locaties: verkeerscontroles, 33 overtredingen: 16x geen gordel dragen, 9x niet handsfree bellen, 6x te hard rijden en 2 overige overtredingen.