Gemeente Heemskerk


dinsdag, 18 mei 2010

Waardering voor buurtgericht werken in Boven de Baandert

Uit de resultaten van het huis aan huis onderzoek dat onlangs plaatsvond als onderdeel van het buurtonderzoek voor een nieuw buurtcontract, blijkt dat de inzet van het buurtgericht werken in Boven de Baandert (door buurtteam in samenwerking met gemeente en stichting Welschap Welzijn) door bewoners wordt gewaardeerd met een rapportcijfer 7; bijna 40 procent van de bewoners vindt die inzet zelfs een 8 of hoger waard.

Ongeveer tien procent van de gezinnen stuurde het huis aan huis verspreide enquêteformulier ingevuld terug. De bewoners van Boven de Baandert blijken goed op de hoogte van de activiteiten die het buurtteam de afgelopen jaren heeft georganiseerd. Met name de Burendag, Milieumarkt en Dwalend door de buurt blijken bij de helft van de inzenders bekend. Hoewel de Milieumarkt van die drie de meeste bezoekers had getrokken, blijken de bewoners niet het warmst te lopen voor het thema duurzaamheid. Meer belangstelling is er voor de onderwerpen schoon & heel en verkeer & veiligheid; tweederde van de inzenders geeft aan die het belangrijkst te vinden.

Het buurtblad wordt als informatiebron voor het buurtgericht werken zeer gewaardeerd. Driekwart zegt het buurtblad te kennen en altijd te lezen; slechts 4% van de mensen kent het buurtblad niet. Die belangstelling voor het buurtblad uit zich in een mooi rapportcijfer: 7,4. De helft van de bewoners geeft zelfs een 8 of hoger!

Ten slotte bevatten de enquêteformulieren een scala aan ideeën om de leefbaarheid en veiligheid van de buurt te verbeteren. Naast `traditionele' wensen ter verbetering van de parkeergelegenheid, verkeerssnelheid en onderhoud van het groen (waarvoor overigens ook de nodige complimenten werden uitgedeeld!), valt de wens om een buurtsuper op, die voor de buurt een praktische voorziening is én een plek om buurtgenoten te ontmoeten.

Op dinsdag 25 mei worden de resultaten van het buurtonderzoek gepresenteerd en gaan bewoners van Boven de Baandert met elkaar in gesprek over ideeën voor de buurt, die een plek krijgen in het nieuwe buurtcontract. Voor deze bijeenkomst, die plaatsvindt vanaf 19.30 uur in buurtcentrum De Schuilhoek, zijn bewoners uitgenodigd, die vooraf hadden laten weten hiervoor belangstelling te hebben. Bewoners die geen uitnodiging hebben ontvangen, maar tóch graag willen meepraten, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij opbouwwerker Ingrid Dudink van Welschap Welzijn (ingrid.dudink@remove-this.welschap.nl of 0251-253054).

---