Gemeente Hoorn

Aanleg kunstgrasvoetbalveld Hollandia van start

Op woensdag 19 mei zijn de werkzaamheden voor de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld bij HVV Hollandia gestart. Naar verwachting duren de werkzaamheden zeven weken. In het nieuwe seizoen kunnen de voetballers van Hollandia gebruik maken van het nieuwe veld.

Eerder zijn bij voetbalverenigingen SV Westfriezen, Always Forward, Zwaluwen en De Blokkers kunstgrasvelden aangelegd. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de veldbelasting bij de verschillende voetbalverenigingen. Op basis daarvan is de volgorde bepaald voor de aanleg van kunstgrasvelden.

Hollandia wil het huidige zandtrainingsveld omvormen tot een volwaardig kunstgrasvoetbalveld. Het trainingsveld krijgt de maatvoering van een officieel wedstrijdveld. Hierdoor krijgt Hollandia een extra wedstrijdveld. Omdat een kunstgrasveld intensiever gebruikt kan worden dan een natuurgrasveld, kan Hollandia dit veld zowel voor wedstrijden als trainingen gebruiken.

Direct omwonenden van Hollandia zijn per brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Ze zouden enige overlast kunnen ervaren door langsrijdend vrachtverkeer.
Laatste wijziging van deze pagina: 19 mei 2010 Terug
Omhoog