Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Opening Sportplein Afrikaanderwijk

Halverwege 2008 werden de eerste ideeën gelanceerd om een multifunctioneel sportplein aan te leggen op het Afrikaanderplein. Een plek waar zowel jongens als meiden, jong en oud, terecht kunnen om verschillende sporten te beoefenen. Afgelopen maandag werd het plein feestelijk geopend.

Het sportplein Afrikaanderwijk bestaat uit een Richard Krajicek Foundation Playground met twee tennis- en basketbalvelden en een atletiekbaan, het Cruyff Court Salomon Kalou en een pannakooi met het logo van het 100-jarig bestaan van de voetbalclub Feyenoord.

Heel bijzonder is dat het sportplein is ontworpen aan de hand van wensen van bewoners en toekomstige gebruikers van het plein. Zo is op verzoek van jongeren uit de wijk gekozen om het Cruyff Court een harde ondergrond te geven in plaats van kunstgras. Het was de bedoeling dat Salomon Kalou persoonlijk zijn Cruyff Court in ontvangst kwam nemen. De aswolk uit IJsland verhinderde echter dat Kalou naar Nederland kon vliegen. In plaats daarvan nam Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation, het Cruyff Court namens hem in ontvangst.

Door de centrale ligging van het plein is het een belangrijke aanvulling op het sport- en beweegaanbod in de Afrikaanderwijk. De komende jaren komt er een intensieve programmering op het plein door Sport en Recreatie, in samenwerking met wijkorganisaties, de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Het sportplein is mogelijk gemaakt door eerder genoemde partijen en Pact Op Zuid.

(foto deelgemeente Feijenoord)