Rijksvoorlichtingsdienst

Aanbesteding overheidstelecommunicatie van start

Met een aankondiging op www.aanbestedingskalender.nl is gisteren het startschot gegeven voor de eerste Europese aanbestedingen in het kader van het programma Overheidstelecommunicatie 2010. OT2010 is een rijksbreed programma dat nieuwe telecomovereenkomsten voor de overheid gaat sluiten. Ruim tweehonderd overheidsorganisaties gaan van die overeenkomsten gebruik maken.

OT2010 besteedt dit voorjaar in het totaal vier clusters van diensten aan. Gisteren werden de clusters Mobiel en End User Devices (EUD) in de markt gezet, binnen twee weken volgen de clusters Vast en Inbound. OT2010 houdt een offertetermijn van ruim twee maanden aan.

De OT-aanbestedingen bieden niet alleen kansen voor de grote telecomproviders, maar ook voor marktpartijen die zich hebben gespecialiseerd in SMS-gatewaydiensten en leveranciers van End User Devices. Die diensten zijn in een apart perceel (SMS-gateway) respectievelijk een apart cluster (EUD) ondergebracht.

Overheidspartijen die van de te sluiten overeenkomsten gebruik willen maken, konden zich tot eind maart aanmelden voor deelname. Deelnemers zijn onder andere ministeries, provincies, gemeentes, zelfstandige bestuursorganen, onderwijs- en zorginstellingen. De namen van de deelnemers zijn te vinden op www.ot2010.nl.

OT2010 is de opvolger van OT2006. Aan de zeven OT2006-aanbestedingen deden in het totaal meer dan 150 overheidsorganisaties mee, die nu veertig tot vijftig procent goedkoper bellen. OT2006 won in 2008 de ICT Aanbestedings Award.

Noot voor redacties (