Politie Hollands Midden

Nieuwerkerk aan den IJssel - Verdachte van inbraak aangehouden

Nieuwerkerk aan den IJssel, 19-05-2010 o De politie heeft om dinsdag 18 mei omstreeks 15.45 uur een 16-jarige jongen uit Gouda aangehouden op het Stationsplein op verdenking van inbraak in een woning.

Een bewoonster uit de Kleinpolderlaan hoorde eerder die middag een vreemd geluid, alsof iemand een raam van haar woning probeerde open te maken. Ze liep op het geluid af en zag een jongen bij haar woning staan. Het viel haar op dat het raam dat zij eerder op een kier had gezet helemaal open stond. De jongen vertelde dat hij voor de buren kwam en ging er vervolgens vandoor. De bewoonster vertrouwde het niet en waarschuwde de politie.

De politie maakte een zoekslag in de omgeving zowel te voet als in de auto. Ook werd assistentie gevraagd aan opsporingsambtenaren van de gemeente, die op een mountainbike door de buurt reden. Uiteindelijk werd de verdachte op perron 1 van het station van Nieuwerkerk aan den IJssel gezien. Hij was nat omdat hij via de Ringvaart had geprobeerd weg te komen. Nadat hij uit het water kwam is hij het perron opgelopen en werd even later aangehouden. De jongen is ingesloten en de bewoonster heeft aangifte gedaan.