RET

Jaarverslag RET 2009: op vele fronten aardig onderweg!

19 mei 2010
Ondanks de crisis sloot de RET 2009 af met een positief financieel resultaat van EUR 10 miljoen. Die winst blijft volledig binnen het bedrijf ter verdere versterking van de financiële positie in verband met de zeer grote investeringen in nieuwe metro's en trams. Algemeen directeur Pedro Peters: âEen resultaat om trots op te zijn, maar geen reden om een stapje langzamer te gaan. Een teken dat we, ook financiële zin, âAardig onderwegâ zijn.â

In 2009 voerde de RET de OV-chipkaart in als enige vervoerbewijs in de metro, werd een prachtig nieuw Rotterdam Centraal metrostation geopend en werden de eerste nieuwe metro's voor het bestaande metronetwerk en voor Randstadrail in gebruik genomen. Vernieuwing, verbetering en duurzaamzaamheid zijn de drie themaâs die terugkomen in het jaarverslag van 2009 dat de RET vandaag publiceert.

Sinds januari 2009 is de OV-chipkaart het enige vervoerbewijs in de metro. De overgang van strip naar chip verliep soepel. In 2009 werden bij de RET ruim 86 miljoen ritten met de OV-chipkaart betaald. Het zwartrijden in de metro is in 2009 van 12% gedaald naar 3,9 % en inmiddels naar 3,3%. De gemiddelde waardering van de klant voor de OV-chipkaart ligt inmiddels op een 7,5.

Het aantal reizigers bij bus en tram is wederom gestegen. Het aantal betalende reizigers in de metro is toegenomen.

Een ander hoogtepunt was de opening van het nieuwe metrostation op Rotterdam Centraal. Op 16 augustus volgt de opening van het tweede paradepaardje: metrostation Blijdorp! Ook wordt op deze datum de eerste nieuwe metrotunnel van Randstadrail in gebruik genomen. âDe twee nieuwe stations zijn een absolute aanwinst voor de reizigers in de regio Rotterdam en zorgen voor een schitterende verbinding tussen Rotterdam en Den Haagâ, aldus Pedro Peters, algemeen directeur RET.


* Download Jaarverslag 2009 (PDF)

* Download Jaaroverzicht 2009 (PDF)

Zie het origineel