Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 19-05-2010

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmorgen vond op een bedrijf aan de Strijkviertel een gewapende overval plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Rond 09.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw was overvallen in een bedrijf aan de Strijkviertel. Ter plaatse troffen agenten een 42-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw verklaarde dat omstreeks 09.15 uur twee mannen binnen waren gekomen. De mannen droegen gezichtbedekking en bedreigden het slachtoffer met vermoedelijk een vuurwapen. Na de overval vertrokken de daders met een onbekend geldbedrag.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze gewapende overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aan de haal met vorkheftruck

UTRECHT Dinsdagavond trof de politie op de Plesmanlaan een vorkheftruck aan die tegen een auto was gereden. De vorkheftruck bleek gestolen.

Getuigen belden omstreeks 20.35 uur naar de politie omdat zij zagen dat drie jongens met een vorkheftruck over de Plesmanlaan reden. De jongens reden hier tegen een geparkeerde auto en renden daarna weg. Ter plaatse bleek dat een drietal jongens de heftruck vermoedelijk gestolen had en aan het rijden waren geslagen. De rit was tegen een auto geëindigd. De politie heeft de vorkheftruck in beslag genomen en vraagt getuige(n) te bellen naar het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 mei heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Zandpad een auto met een open portier en draaiende motor zonder bestuurder staan. De agenten zagen dat na enige tijd een vrouw instapte en wegreed. De bestuurster werd aan de kant gezet en gevraagd een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Zij gaf haar naam en geboortedatum op. De agenten twijfelden of haar naam juist was omdat zij een ketting droeg met en andere vrouwennaam.

De vrouw werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 615 ug/l uit. De agenten wilden het rijbewijs van de vrouw innemen. De 26-jarige vrouw uit Nijkerk gaf aan een valse naam opgegeven te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor inbraak

UTRECHT Op het 24 Oktoberplein heeft de politie een man aangehouden omdat hij geprobeerd had in te breken bij het tankstation.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van het benzinestation aan het

24 Oktoberplein een man weglopen. Ook zagen de agenten dat een ruit van het pompstation was vernield. De 25-jarige man uit Wassenaar werd aangesproken en al snel bleek dat hij degene was die de ruit had vernield. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Open dag nieuwe politiebureau De Meern

DE MEERN Een ME-bus van dichtbij bekijken? Op een politiemotor gefotografeerd worden? Of een rondleiding in het nieuwe politiebureau? Zaterdag 29 mei opent de politie in De Meern van 11.00 uur tot 15.00 uur haar deuren voor publiek. Bewoners en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in het gebouw én in de keuken van de lokale politie.

Tijdens de open dag blijft het politiebureau aan de Burgemeester Middelweerdplaats 2 telefonisch bereikbaar. Ook blijft het bureau toegankelijk voor bezoekers voor het doen van aangifte en meldingen. Burgemeester Wolfsen opende maandagmiddag 10 mei officieel het nieuwe politiebureau. De politiewijkteams Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern namen het gebouw eind maart in gebruik.

Het bureau is van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Buiten deze tijden kunt u 24 uur per dag terecht bij het hoofdbureau aan de Kroonstraat 25 in Utrecht.