Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tuinstad Pendrecht is goed bezig

Een lang gekoesterde wens van bewoners uit de Zierikzeestraat in Pendrecht ging op woensdag 12 mei eindelijk in vervulling. Bij hen werden kort geleden plantenbakken geplaatst tegen de gevel; geveltuinen. En op 12 mei leverde deelgemeente Charlois de plantjes aan om de bakken mee op te fleuren!

foto: Joop Stobbe Compleet met lekkere hapjes, gemaakt door de bewoners zelf, plaatste bestuursvoorzitter Ed Goverde het eerste plantje. Dat alles samen met de trotse heer Gokoellal, de initiatiefnemer voor de geveltuinen. Het heeft even geduurd, maar met dank aan de tijd en energie van bewoners uit de straat is het nu dan echt gelukt.

De plantjes voor de bloembakken werden woensdag geleverd door Tuincentrum de Molen. Om 17.00 uur maakte Goverde na een korte toespraak, samen met meneer Gokoellal, een eerste begin aan de tuintjes. Dat dit initiatief gedragen werd door alle bewoners uit de straat was goed zichtbaar, want in een korte tijd was iedereen bezig met het vullen van zijn of haar tuintje! Het resultaat: een strakke straat met een uitstraling die een tuinstad als Pendrecht waardig is. Een pluim voor de initiatiefnemers en alle deelnemers die hiermee laten zien dat Pendrecht goed bezig is. Meer fotos zien? Kijk op www.pendrechtisgoedbezig.nl.