Politie Haaglanden

Persberichten 19 mei

Haaglanden, 19-05-2010

Fotograaf beroofd: oproep getuigen
Den Haag Onder bedreiging van een mes heeft een 59-jarige Haagse amateurfotograaf op dinsdag 18 mei omstreeks 12.00 uur in de bosjes van Repelaer al zijn fotoapparatuur moeten afgeven. De bosjes van Repelaer zijn gelegen tussen de Javastraat en de Dr. Kuyperstraat. Op het moment dat het slachtoffer klaar was met fotograferen en wilde vertrekken, kwamen vanuit de richting van de Dr. Kuyperstraat twee jongens op een donker kleurige scooter aan rijden. Nadat zij de man zijn fototas afhandig hadden gemaakt, gingen zij er in de richting van de Javastraat vandoor. Beide jongens droegen donkere kleding. De bestuurder droeg een donkere integraalhelm met een getint vizier. De bijrijder had zijn hoofd bedekt met een capuchon en een donkere sjaal. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Achtervolging eindigt tegen paal
Den Haag Geen geldig rijbewijs en het bezit zijn van verdovende middelen waren de reden dat een 23-jarige Haagse automobilist er woensdag 19 mei omstreeks 00.15 uur op de Stille Veerkade als een speer vandoor ging. Agenten wilden hem staande houden, omdat zijn kentekenplaat door de trekhaak niet duidelijk leesbaar was. Op de Hoefkade bereikte de man een snelheid van meer dan 90 km/u en negeerde hij diverse rode verkeerslichten. Op de kruising met de Jan Steenstraat reed de verdachte tegen een paal. De twee inzittenden vluchtten te voet verder. De bestuurder werd in de Borsboomstraat aangehouden, de bijrijder wist te ontkomen. Bij fouillering van de Hagenaar troffen de agenten diverse bolletjes cocaïne aan. Ook verklaarde de man dat hij de harddrugs had gebruikt. Tegen hem wordt voor diverse delicten proces-verbaal opgemaakt.

Jongen gewond na aanrijding
Den Haag Een 7-jarige Haagse jongen raakte dinsdag 18 mei om ongeveer 20.00 uur gewond als gevolg van een aanrijding. De jongen rende in de Galileistraat tussen twee geparkeerde autos door de straat op. Een 20-jarige Hagenaar die op dat moment met zijn bromfiets langsreed, zag de jongen te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Ambulancepersoneel bracht de jongen met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Bromfietster schampt tram
Den Haag Een 46-jarige vrouw schampte dinsdagmiddag 18 mei rond 13.00 uur met haar bromfiets een aankomende tram, nadat zij op de kruising Dedemsvaartweg en Melis Stokelaan vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde. De bromfiets ging hierdoor onderuit. De bestuurster raakte niet gewond, maar de 59-jarige vrouw die achterop zat kwam ongelukkig terecht op haar heup. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Per ongeluk op het gaspedaal
Den Haag Een 35-jarige automobiliste trapte dinsdag 18 mei om 12.10 uur per ongeluk op het gaspedaal toen zij voor het verkeerslicht op de Jan van der Heijdestraat moest stoppen. Hierdoor ontstond een kettingbotsing, waarbij een 60-jarige man, bestuurder van de auto waar de vrouw tegenaan botste, nekletsel opliep. De vrouw kreeg een proces-verbaal en de politie onderzoekt de zaak.

Diefstal elektriciteitskabels
Den Haag Twee mannen van 23 en 24 jaar zijn woensdag 19 mei om 04.35 uur op de Vrouw Avenweg aanghouden, op verdenking van diefstal. De mannen hadden in de auto elektriciteitskabels onder donkere kleding verstopt en konden niet verklaren hoe zij aan het materiaal kwamen. De mannen vestigden de aandacht op zich, doordat zij met gedoofde lichten reden. De mannen moesten mee naar het politiebureau. De 23-jarige man bekende de kabels gestolen te hebben van een bouwlocatie aan de Vrouw Avenweg. De 24-jarige man ontkende iets met de diefstal te maken te hebben, maar bleek nog gesignaleerd te staan. Beide mannen werden ingesloten.

Fietsers botsen op elkaar
Den Haag Op de Steentijdsingel botsten dinsdag 18 mei om 08.00 uur twee fietser tegen elkaar, omdat zij elkaar te laat zagen. Een 27-jarige man reed op zijn fiets op de Steentijdsingel in de richting van de Blauwe Loper, toen plotseling een 9-jarig meisje op de fiets vanuit de Engelse tuin de Steentijdsingel op fietste. Ze konden elkaar niet meer ontwijken. Het meisje had last van haar enkel, waarna de GGD werd gewaarschuwd. De man gaf aan verder in orde te zijn.

Man mishandelt HTM-controleur
Voorburg Een 41-jarige man uit Den Haag mishandelde dinsdag 18 mei om 20.20 uur een HTM-controleur. Tijdens controle bleek de man geen geldig vervoersbewijs op zak te hebben. Vervolgens weigerde hij zijn identiteitskaart aan de controleur te geven, toen hij een boete daarvoor wilde uitschrijven. De situatie escaleerde en tijdens de worsteling beet de Hagenaar de controleur in zijn nek en kneep hij zijn keel dicht. De controleur sloeg alarm, waarna agenten hem aanhielden. De Hagenaar zit nog vast.

Man met zwaarden en sabels
Wassenaar Agenten hielden dinsdag 18 mei om 20.00 uur op de kruising van de Rust en Vreugdlaan met de Menkenlaan een man aan, die als zonderling op hen en andere passanten overkwam. Ze zagen direct dat er uit zijn tas een lemmet stak. Het bleek een zwaard te zijn. Ze hielden de man aan voor verboden wapenbezit. Op het politiebureau bleken er nog vier verboden wapens (ook zwaarden en sabels) in zijn tas te zitten. De zwaarden en sabels werden in beslag genomen en de 74-jarige man uit Wassenaar kreeg een proces-verbaal.

Vier keer kop-staart op A4
Rijswijk Vier autos botsten dinsdag 18 mei om 17.50 uur ter hoogte van Rijswijk op elkaar op de uitvoegstrook van de A4, in de richting de A13. De bestuurder van de eerste auto verklaarde dat na een lichte remactie zijn remmen blokkeerden, waardoor hij geheel tot stilstand kwam. Daarop konden de drie autos die achter hem reden niet meer op tijd stoppen en botsten op elkaar. Niemand raakte gewond en alle autos werden weggesleept.

Zonder kaartje in de tram
Rijswijk Een 18-jarige man uit Den Haag werd dinsdag 18 mei om 16.30 uur door een HTM-controleur betrapt op zwartrijden. Hij weigerde zich te legitimeren, waarop hij aangehouden werd. Daar was hij het kennelijk niet mee eens en hij verzette zich bij de aanhouding. Daarbij raakte de HTM-controleur gewond aan zijn hand. Gealarmeerde agenten namen de man mee naar het bureau. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten de man donderdag 20 mei voor te geleiden bij de rechter-commissaris, omdat hij al meerdere geweldsincidenten op zijn naam heeft staan.

Inbraak in parfumeriewinkel
's-Gravenzande - Onbekenden maakten woensdag 19 mei rond 04.00 uur een hoeveelheid parfums buit bij een inbraak bij een parfumerie aan de Koningswerf. De politie werd gewaarschuwd omdat het inbraakalarm afging. Toen de agenten en de sleutelhouder arriveerden, zagen ze dat er een ruit ingeslagen was en dieven er met hun buit vandoor waren. De politie komt graag in contact met getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord dat in verband kan staan met deze inbraak? Of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met de recherche van Bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan 0800-7000.

Boodschappen op bestelling
Naaldwijk Twee jongens en een meisje (14 en 15 jaar uit s-Gravenzande, De Lier en Naaldwijk) laadden dinsdag 18 mei om 12.15 uur hun boodschappen in hun rugtassen in plaats van in een winkelwagen. Ze stalen energiedrankjes, alcoholhoudende dranken en snoepgoed ter waarde van 30 euro. Winkelmedewerkers betrapten het drietal en waarschuwden de politie. De agenten namen ze mee naar het politiebureau, waar ze hun ouders belden. Bij het verhoor bleek dat het 15-jarige meisje uit s-Gravenzande een boodschappenlijstje bij zich had, waar de wensen van klasgenootjes op stonden. Samen met de jongens pakten ze vervolgens in de winkel alles wat op het lijstje stond in de rugtas en rekenden bij de kassa slechts een blikje en een zakje chips af. Alle drie de winkeldieven kregen een Halt-verwijzing.

Te water
Nootdorp Een 60-jarige inwoonster uit Den Haag raakte dinsdag 18 mei om 13.30 uur op de Startbaan met haar invalidenwagentje te water. De vrouw kon op eigen kracht uit het water komen. Omstanders hielpen om het wagentje uit het water te halen. Een ambulance bracht de onfortuinlijke vrouw naar huis.

Fietser en automobiliste botsen
Delfgauw Een 39-jarige automobiliste botste dinsdag 18 mei om 08.30 uur met haar auto op de kruising Zuidpoldersingel met het Gildepad tegen een 48-jarige fietser. De man zag de fietser, die voorrang had, over het hoofd. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis, daar bleken zijn verwondingen mee te vallen. De politie maakte proces-verbaal tegen de 39-jarige vrouw op.

Diefstal en openlijk geweld
Delft Politieagenten hielden woensdag 19 mei om 05.30 uur twee mannen (19 jaar) aan op verdenking van het plegen van openlijk geweld. Het duo liep op de Parallelweg en gooide met een fiets en enkele verkeersborden. De agenten hielden het tweetal aan; zij moesten de rest van de nacht op het politiebureau doorbrengen. De politie stelt een onderzoek in. Vlak daarvoor hielden agenten op de Coenderstraat eveneens twee 19-jarige mannen aan. Zij namen in de buurt van het NS-station aan de Van Leeuwenhoeksingel een verkeersbord mee. Ook zij kwamen niet ver en moesten mee naar het bureau.

Gevalletje waterschade
Delft Een melding van wateroverlast in een woning aan het Columbiahof, leidde er toe dat politieagenten dinsdag 18 mei om 20.20 uur in een woning een hennepkwekerij aantroffen. Buren belden de brandweer en politie, toen het water van het plafon hun woning instroomde. De brandweer ontdekte in de woning al snel de oorzaak. Een losgeschoten waterslang was de oorzaak van de ellende bij de buren. Het pand bleek volledig te zijn ingericht als hennepkwekerij. Een bed was in de woning niet te vinden. Wel waren in alle kamers goederen aanwezig die met de kwekerij te maken hadden. De agenten namen ruim 220 hennepplanten en toebehoren in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de oorspronkelijke bewoner(s). Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Meisje ontsnapt aan aandacht moeder
Zoetermeer Bij een school op de Osijlaan ontsnapte dinsdagmiddag 18 mei een 3-jarig meisje aan de aandacht van haar moeder. Toen de moeder merkte dat haar dochter weg was, waarschuwde zij direct de politie. Agenten zochten het stadshart en omgeving af. Alerte reizigers troffen het meisje kort daarna aan op het perron van station Stadhuis. De politie herenigde moeder en dochter.

Kwade dronk
Zoetermeer Medewerkers van de HTM hielden dinsdagavond 18 mei bij Centrum West een man aan, die zich misdroeg in de Randstadrail. De 33-jarige Hagenaar had een kwade dronk, gedroeg zich recalcitrant en was zodoende in gevecht geraakt met een groep jongens. Daaraan hield hij een scheurtje in zijn wenkbrauw over. Op het politiebureau kreeg de man een proces-verbaal voor de overlast die hij had veroorzaakt. Toen de man weer naar huis mocht, meldde hij zich bij de balie om aangifte te doen van mishandeling door de groep jongens te doen. Omdat hij echter niet voor rede vatbaar was, werd hem geadviseerd eerst zijn roes uit te slapen.

Hard hoofd
Zoetermeer Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf op de Brechtzijde raakte dinsdagochtend 18 mei een 36-jarige Waalwijker gewond, nadat hij een houten plaat op zijn hoofd had gekregen. Door zijn collegas werd de man gestabiliseerd, waarna de GGD hem met onbekend letstel naar het ziekenhuis bracht. Daar bleek dat hij een zware hersenschudding had opgelopen. De arbeidsinspectie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval.