Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.45 uur

Utrecht, 19-05-2010

Verdachten van straatroven aangehouden

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 maart werden drie slachtoffers beroofd in en rond het centrum van Veenendaal. Een slachtoffer liep steekwonden op.

De politie startte een uitgebreid onderzoek en op dinsdag 18 mei werden meerdere verdachten aangehouden.

Na de overvallen startte de politie direct een groot onderzoek en werden beelden gepubliceerd in de media waar verdachten deels op te zien waren. Deze beelden werden getoond in de opsporingsprogrammas Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld. De politie hield ook een groot buurtonderzoek en een passantenonderzoek. De politie ontving een groot aantal tips.

Na uitgebreid rechercheonderzoek werden op dinsdagochtend 18 mei meerdere mannen aangehouden in de leeftijd van 18 tot 19 jaar uit Veenendaal.

Winkeldief slaat

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op dinsdag werd een agressieve winkeldief aangehouden.

Omstreeks 14.00 uur wilde een winkeldief een fles drank en nootjes op de Traaij meenemen zonder deze af te rekenen. De man werd tegengehouden door winkelpersoneel. Hij werd direct agressief, begon een medewerker te slaan en rende weg. De man sprong op een fiets en door medewerkers werd aan de fietstas getrokken. Deze kwam los en de man reed hard weg. De politie werd gewaarschuwd. In de omgeving hielden agenten de verdachte, een 36-jarige man uit Driebergen aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten voor verhoor.