Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


ZUIDOOST UNITED

---

ZUIDOOST UNITED

17 mei 2010

De nieuwe voetbalvereniging die gaat spelen op het Bijlmer Sportpark gaat Zuidoost United heten. Deze naam is gekozen op basis van een digitale stemming die het Sportloket Zuidoost organiseerde. Van de mensen die hieraan meededen stemde 48 procent vóór deze naam. De voorgestelde naam Sportvereniging Zuidoost (SVZO) kreeg 43 procent en Kleurrijk Zuidoost (KZO) 9 procent van de 1935 stemmen.

NIEUWE LEDEN WELKOM
Op dit moment spelen KSJB en Kismet in de zaterdagcompetitie; SV Bijlmer doet mee in de competitie op zondag. De thuisbasis van alle drie clubs is nu nog het sportpark De Toekomst. Met ingang van het sportseizoen 2010/2011 kunnen alle leden overgaan naar Zuidoost United, met als thuisbasis het nieuwe Bijlmer Sportpark. Op verzoek van het stadsdeelbestuur begeleidt de KNVB Zuidoost United bij het proces van professionalisering en de overgang van nieuwe leden naar de club. Ajax wil technische ondersteuning geven. Iedereen die in het Bijlmer Sportpark wil voetballen is welkom om lid te worden van de voetbalclub. Ook is er nog ruimte voor belangstellenden die aan de slag willen als vrijwilliger of medewerker. Op de website van het Sportloket Zuidoost kunnen belangstellenden terecht voor meer informatie.

Lid worden? Neem contact op met Lilian Panka: lilian@ksjb.nl of stuur een mail naar het sportloket sportloket@zuidoost.amsterdam.nl

Bijlmer Sportpark
Centraal gelegen in het nieuwe Bijlmerpark komt het Bijlmer Sportpark. Vanaf 1 oktober 2010 kunnen sporters in het sportpark terecht voor het spelen van voetbal.

Het Bijlmer Sportpark wordt een multifunctioneel sportpark met drie kunstgrasvelden, een vierhonderd meter lange atletiekbaan en een verenigingsgebouw, waarin kleedkamers, horecafaciliteiten, kantoorruimte en ruimten voor kinderopvang en naschoolse opvang zijn ondergebracht. De atletiekbaan wordt in 2011 opgeleverd.


---