Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

19 mei 2010, Utrecht

------

Rioolreinigers hopen op doorstart voor failliet bedrijf

Van Viegen Rioolreiniging uit Ochten is failliet verklaard. Het faillissement, waarbij 21 werknemers zijn betrokken, werd vanmorgen tijdens een personeelsbijeenkomst toegelicht. CNV Vakmensen hoopt op een doorstart.

Van Viegen Rioolreiniging, bekend van de rode voertuigen, was tot voor kort actief in onder meer Ochten, Oldebroek, Groesbeek, Rhenen, Nijmegen. De laatste tijd ging het slecht met het bedrijf; de directie heeft het faillissement zelf aangevraagd.

Kans op doorstart

CNV-onderhandelaar Willem Kruithof, die op de personeelsbijeenkomst aanwezig was, meldt dat er verschillende serieuze kandidaten zijn voor een doorstart. "De curator ziet gelukkig kansen. Ik doe een dringend beroep op de huidige opdrachtgevers om nog even geduld te hebben en de doorstart een kans te geven. Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk werknemers hun baan kunnen houden."

De werknemers, die sinds maart geen salaris meer hebben ontvangen, hoorden het bericht vanmorgen gelaten aan, zegt Kruithof. "De meeste werknemers hebben nog achterstallig salaris tegoed. Het UWV Werkbedrijf zoekt nu uit hoe het zit en doet er alles aan om het goed op te lossen."

Kruithof houdt de komende tijd nauw contact met de curator (Heijltjes Advocaten uit Nijmegen).


- - -